To je to što me zanima!

Ivo Josipović: Seljaci su malo lijeni po pitanju EU fondova

Predsjednik je u Osijek došao sa šefom delegacije EU u RH, Pulom Vandorenom. Na terasi jednog kafića o Uniji je pričao s građanima, majkama, poduzetnicima...
Vidi originalni članak

Predsjednik Ivo Josipović proveo je većinu dana u Osijeku i Vukovaru sa šefom delegacije Europske unije u RH Paulom Vandorenom. Dvojac je razgovarao s građanima i čelnicima lokalne samouprave o ulasku Hrvatske u Europsku uniju. 

Predsjednika su u Osijeku, na glavnom trgu, dočekali građani koji su mu rekli kako za njih ulazak u Europu još uvijek predstavlja nepoznanicu jer ne znaju što da od toga očekuju. Na terasi kafića razgovarao je s delegacijom koju su činili predstavnici malih i velikih poduzetnika, poljoprivrednika, studenata, umirovljenika te majki s više djece. Sve njih zanimalo je kako se snaći u nizu uvjeta koje propisuje EU te ostvariti pravo na pristupne fondove. 

- Slavonija je područje koje je već ostvarilo brojne pogodnosti pristupnih fondova EU čime ste pokazali da znate koristiti prednosti EU. Naš ulazak u Uniju ne znači da će sve domaće biti zabranjeno. Nitko nama neće zabraniti sir i vrhnje, nego će samo nametnuti standarde kvalitete. Ja mislim i dalje kupovati sir kod kumica na Dolcu - kazao je predsjednik Josipović dodajući kako su svim pravilima EU najviše zbunjeni poljoprivrednici koji ne znaju, ili ne žele znati svoje obveze. 

- Jasno je da im treba sve objasniti, ali se i oni sami moraju educirati. Seljaci su malo lijeni kada je u pitanju savladavanje tehnika apliciranja prema EU fondovima. Trebaju im pomoći udruge, a ne da samo traže pomoć od Vlade - dodao je Josipović. Nakon kave sa građanima na trgu, svi su se počeli tiskali oko njega jer su se željeli s njim fotografirati. 

Idi na 24sata

Komentari 9

  • blonde 08.05.2011.

    ovo me jako podsjeća na mazanje očiju pred same izbore. I tada se puno toga obećavalo i slatkoriječivo pričalo, na kraju je sve bilo mazanje očiju. Nemojte i sada nasjesti praznim obećanjima, oni su kao zli proroci. Mislim, da je narod progledao i da se više neće dati zavaditi. Svi koji rade protiv slobodne volje naroda, treba ga maknuti i postaviti osobe od povjerenja.

  • MarkoDujmić 07.05.2011.

    ma tko ce se educirati....kaze dobro leticija...nema se vremena jbga...treba sjediti kukati i plakati..i da prosvjedovati...tko je vidio procitati malo po internetu prednosti EU... ..zato nam i je tako sto vecina naroda samo kuka..sjedi na kavi dva puta dnevno i laprda protiv svih zivih i nezivih... ...aha...a ima se za kavu dva puta dnevno...

  • h1gh_3nd 06.05.2011.

    jel si ti slijep il gluh ivo...pa ne želi narod u eu...šta tu nije jasno,niste u prvom razredu -.-

Komentiraj...
Vidi sve komentare