To je to što me zanima!

Sanader će dobiti uvid u 1000 stranica spisa, iznio je obranu

Sanadera sumnjiče kako je 1994. i 1995. godine kao zamjenik ministra vanjskih poslova zlorabio položaj te je s Hypo bankom dogovorio proviziju od 3,5 milijuna kn
Vidi originalni članak

Sanaderov odvjetnik Čedo Prodanović je nakon izlaska iz Remetinca kazao kako je bivši premijer u dobrom psihofizičkom stanju. Prodanović nije komentirao napise u medijima o Sanaderovom zdravstvenom stanju.

- Sistem njegove obrane isti je kao prije. Dao je svoje viđenje slučaja, a nikoga nije teretio. Sanader će popodne dobiti uvid u službene spise, koji imaju više od 1000 stranica - kazao je Prodanović. Dodao je kako Sanadera obitelj nije posjetila te kako čekaju da se cijela situacija 'slegne'.

Sanadera će Uskok ispitivati u Remetincu sve dok bude imao problema s nogom.

Nešto prije 14 sati u srijedu u zatvor Remetinec stigli su odvjetnici bivšeg premijera Ive Sanadera. U posebnoj zatvorskoj prostoriji Sanadera su ispitali o aferi Hypo. Očitovao se o krivnji te je iznio svoju obranu. Sumnjiče ga kako je 1994. i 1995. godine kao zamjenik ministra vanjskih poslova zlorabio položaj te je s Hypo bankom dogovorio proviziju od 3,5 milijuna kuna za zajam od 140 milijuna austrijskih šilinga. Tu svotu je Hypo banka odobrila hrvatskoj vladi.

Uskok sumnja da su Ivi Sanaderu proviziju isplatili nakon to su zaključili ugovor o kreditu između Hypo banke i Vlade. 

Idi na 24sata

Komentari 39

  • marinkokuzman 28.07.2011.

    Sanader je kost i koža navodno da ima EIDS (povuko se iz politike zbog bolesti) , a novinarima je zabranjeno da o tome pišu i fotografiraje (nemoguče da ga nemogu uslikati , a slikan u Austrijskom zatvoru) !!!!!!!!!

  • drug Tito_1 27.07.2011.

    Neka ga transferiraju na Goli da se oporavi, za primjer!

  • hrvojesplit 27.07.2011.

    Mijenjam Jadranku za Sanadera.

Komentiraj...
Vidi sve komentare