To je to što me zanima!

Iz beogradskoga Muzeja izbacili su Titov Cadillac, Đinđićev auto i s njima vozilo iz filma Maratonci

Obitelj pokojnog Bratislava Patkovića, nekadašnjeg srpskoga ministra kulture, sudskom odlukom je prisiljena iseliti oldtimere i odvesti ih na nekoliko lokacija u Beogradu, budući da nove lokacije za Muzej nema
Vidi originalni članak

Iz muzeja u Ulici majke Jerosimove u Beogradu po sudskome nalogu izbačeno je danas 50-ak oldtimera neprocjenjive vrijednosti. Među njima su i oldtimer Josipa Broza Tita te automobil likvidiranoga srpskog premijera Zorana Đinđića.

Sudskim procesom zgrada u kojoj je desetljećima bio muzej vraćena je izvornim vlasnicima pa je obitelj pokojnog Bratislava Patkovića, nekadašnjeg srpskoga ministra kulture, koji je desetljećima prikupljao vrijedne automobile, bila prisiljena iseliti oldtimere i odvesti ih na nekoliko lokacija u Beogradu, budući da nove lokacije za Muzej još nema. 

- Automobili će biti rasuti po cijelom gradu. Bit će na različitim lokacijama, uglavnom u privatnim garažama - kaže kustos muzeja dr. Marko Miljković.

- Ovdje je bilo automobila iz 1920. godine, pa sve do osamdesetih godina prošlog stoljeća. Eto, umjesto da proslavljamo 30 godina Muzeja, svjedočimo rasipanju ovako jedinstvene kolekcije. Tu su su i Titov auto, Đinđićev, ali i auto iz filma "Maratonci trče počasni krug" - rekao je Miljković za Blic.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Angela04727 10.02.2024.

    Ocijenite moju 18+ golu fotografiju -> NU21.FUN

  • dobar loš zao No1 09.02.2024.

    I onda je bio odabrani svit koji je vozio najskupocijenija auta i ljetovala po vilama..,a raja vozila jugo i stojadin...

  • anniviivve54321 08.02.2024.

    Sada će titin kadilak biti zamijenjen autobusom iz filma "ko to tamo peva".

Komentiraj...
Vidi sve komentare