To je to što me zanima!

Iz bolnice Vrapče pobjegao opasni pacijent - ubojica!

Muškarac (45) boluje od shizofrenije i psihijatri ga smatraju iznimno opasnim. Pobjegao je u petak iza doručka i od tada ga policija neuspješno traži
Vidi originalni članak

Pacijent s Odjela za forenzičku psihijatriju Psihijatrijske bolnice Vrapče pobjegao je u petak, a forenzički stručnjaci procjenjuju da je riječ o opasnom muškarcu, potvrdio nam je ravnatelj bolnice Vrapče prof.dr. Vlado Jukić. Neslužbeno doznajemo da je riječ o Ž.B.. (45). Bjegunac s forenzike boluje od shizofrenije i počinitelj je teškog kaznenog djela. Svoju žrtvu nožem je izbo 25 puta i ubio ga. On je u listopadu 2008. u zagrebačkom naselju Prečko usmrtio Jovana Rapaića (57). Rapaić je šetao psa, a tad mu je prišao beskućnik, sakupljač boca, i izbo ga.
Kako se radi o psihički bolesnom muškarcu, sudac je tijekom suđenja zabranio da se objavi fotografija Ž.B.. Ravnatelj Jukić kaže da je pacijent iskoristio trenutak nakon doručka i netragom nestao s odjela. Kako mu je to pošlo za rukom liječnici sa sigurnošću ne znaju već samo mogu nagađati. Oko podneva su toga dana primijetili da ga nema i odmah se bacili u potragu te javili policiji. Ravnatelj Jukić nije u ovakvoj situaciji želio otvarati temu nedovoljne sigurnosti na Odjelu za forenzičku psihijatriju i vječno odbijanje Ministarstva zdravstva da izdvoji novac za poboljšanje uvjeta, ali je već poznata činjenica da sigurnosni uvjeti na tom odjele ne odgovaraju standardima. Građevinska dozvola za novi odjel koji bi imao znatno veću sigurnost već postoji, ali zbog manjka novca ne može se u realizaciju. Godišnje iz Vrapča sa forenzike pobjegne jedan do dva pacijenta, ali, srećom, nikad do sada zbog toga nije bilo težih posljedica. Bolnica je sve raspoložive podatke o pacijentu dala policiji koja traga za njim.
Ministarstvo zdravstva reklo je kako su o bjegu pacijenta doznali tek od novinara te da su zatražili od bolnice detaljno izvješće.

>>> SAKUPLJAČ BOCA NOŽEM IZBO PROLAZNIKA NA ULICI

Idi na 24sata

Komentari 55

  • seka58 02.02.2010.

    Dajte slike ,u dnevniku nisu objvili sliku ,pa to je prešlo svaku granicu,smanjuju kaznu silovatelju rođenog djeteta,sad nedaju sliku opasnog ubojice .ovo je zemlja za plakat.Samo se krade ,a nema nitko vremena za rad za narod i za ono za što su plaćeni.Mi smo narod stoka sitnog zuba i neka se nitko ne ljuti na to.Zaista smo stoka jer se nigdje nitko ne buni ,samo gledamo kako da susjedu crkne krava i da se veselimo.

  • ladyluna 02.02.2010.

    bitno da policija štiti pravo PACIJENTA tako što mu ne objavljuje sliku, a što je sa MOJIM PRAVOM NA ŽIVOT??? Bolesnik je cijeli vikend bio vani, kad je toliko ljudi, mladeži bilo vani, tragedija je srečom izbjegnuta, ničim drugim... Sa opisom ubojice opisano je pola hrvatske, pa i moj suprug odgovara opisu 195cm, mršav i smeđokos, prosjed, bez slike ništa nije napravljeno...

  • annette 02.02.2010.

    oni štite njegovo pravo na privatnost? oko 195 cm, 75 kg, sijede prošarane kratke kose. a ubio je u kvartu do mog, krasno, nek si sad mislim dok šećem sa psom. baš me briga za njegovo pravo na privatnost, gdje je moje pravo da me nitko ne ubije na cesti jer su mu glasovi tako rekli?!?!

Komentiraj...
Vidi sve komentare