To je to što me zanima!

Sedmero štićenika prebacili u bolnicu, radi samo jedna sestra

Razloga za zabrinutost ima, budući da je u tom Domu već zaraženo čak pet djelatnika i 11 štićenika. Da stvar bude gora, neslužbeno smo doznali da u ustanovi radi samo jedna medicinska sestra
Vidi originalni članak

Iz Doma za starije i nemoćne u Makarskoj jučer je u splitsku bolnicu prebačeno čak sedam korisnika s visokom temperaturom. Nalazi se još čekaju.

- U tijeku jučerašnjeg dana još 7 korisnika s temperaturom je prevezeno U KBC Split za koje nalazi testiranja još nisu poznati - potvrdili su iz Stožera splitsko-dalmatinske županije. 

POGLEDAJTE VIDEO

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Razloga za zabrinutost ima, budući da je u tom Domu već zaraženo čak pet djelatnika i 11 štićenika. Da stvar bude gora, neslužbeno smo doznali da u ustanovi radi samo jedna medicinska sestra. Informaciju smo odlučili provjeriti kod županijskog Stožera. Upitali smo koliko sestara trenutno radi, a oni su odgovorili:  

VIDEO: PROPAO U ZEMLJU Gdje je nestao ravnatelj Doma? Škaričića nitko nije vidio ni čuo

- U domu je trenutno jedna sestra, a sutra dolazi njih pet iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo SDŽ - najavljuju. 
Medicinske sestre doma u Makarskoj radile su i u ustanovi za starije i nemoćne u Runovićima. Iz Stožera odgovaraju da su od proglašenja epidemije smještene bile samo na jednoj od tih lokacija. 

Zanimljivo, Dom u Makarskoj sve ovo vrijeme surađuje s Crvenim križem tako da kuhaju obroke za potrebite građane. Preuzimaju ih volonteri Crvenog križa. Iz Stožera su nam i to prokomentirali, riječima da se spravljanje i preuzimanje takvih obroka "obavlja po smjernicama epidemiološke službe".

SPLIT: 'NISU U LOŠEM STANJU' U bolnicu je prebačeno još 12 štićenika Doma, zaraženi su

17 korisnika makarskog doma koji su ranije dobili negativne nalaze, prebačeni su u specijalnu ustanovu Biokovka, gdje se nalaze i štićenici ranije evakuiranog splitskog Doma za starije i nemoćne čije rukovodstvo još uvijek ispituju nadležne institucije kako bi se utvrdila odgovornost za širenje zaraze.  

POGLEDAJTE VIDEO: 

Idi na 24sata

Komentari 12

  • 22.04.2020.

    Presmijesno napisan clanak, nedostatak informacija, nejasno, bezveze

  • 21.04.2020.

    Predlazem da se smanji placa medicinskim sestrama i da ih bude jos manje po domovima i bolnicama 🙈😥 a poveca broj menadzerakih ugovora u HEPu HZu HrŠumama, opcinarima i agencijama za gubljenje vremena....

  • croman23 21.04.2020.

    Ne mogu dočekati dan kad će Mislav Bago početi trekeljati o lijevici i desnici , vi iz 24 sata pisati kako je netko nekom upao na viksu i ukrao mu busilicu , kako se potukli armada i torcida kako je šuputica potrošila 5 soma znat ću da je sve po starom ahahhahh

Komentiraj...
Vidi sve komentare