News

Komentari 24

U bolnicu je prebačeno još 12 štićenika Doma, zaraženi su

U bolnicu je prebačeno još 12 štićenika Doma, zaraženi su

U splitski Klinički bolnički centar danas je prebačeno još 12 štićenika Doma za starije i nemoćne. Riječ je o Domu koji je bio evakuiran i pod dodatnim mjerama od sprječavanja pojave i širenja zaraze

Od dobro upućenih izvora doznajemo da su svi zaraženi korisnici doma od ranije kronični bolesnici, ali i nisu u pretjerano lošem zdravstvenom stanju. Starije su životne dobi. Svi su iznad 70, 75 godina starosti. 

Večeras je završeno njihovo prebacivanje u bolnicu na Križinama koja je ranije uređena posebno za brigu o pacijentima s koronavirusom. 

Davor Pavić iz Stožera Splitsko-dalmatinske županije pojasnio je da su informacije o 12 oboljelih iznesene jutros na konferenciji za medije te da se ne radi o nikakvoj novoj evakuaciji:

- Nije to ništa novo, samo se radi epidemioloških razloga prebacilo štićenike u KBC Split. Još jutros se za to znalo, informacija je koju smo dali svima, ali su prebačeni u bolnicu da ne ostanu u Domu - poručio je Pavić.

Podsjetimo, Ivan Škaričić, ravnatelj Doma i bivši HDZ-ov gradonačelnik Omiša glavna je meta inicijalne istrage Općinskog državnog odvjetništva i policije o proboju korona virusa i zarazi deset štićenika Doma umirovljenika u Vukovarskoj ulici u Splitu. Pri tome, naglašavaju izvori iz istrage, ravnatelju Škaričiću ne ide u prilog to što je od deset inicijalno zaraženih štićenika, što se stanovito vrijeme skrivalo od javnosti, četvero u međuvremenu, nažalost, preminulo. Nagađanja su da bi gospodin Škaričić mogao biti kazneno odgovoran po članku 180. Kaznenog zakona o širenju i prenošenju zarazne bolesti. Zakon tako predviđa kaznu zatvora do tri godine. 

Najčitaniji članci