To je to što me zanima!

Iz Lipe pozdravili najave o smanjenju poreza na dohodak

U ovom trenutku krize i neizvjesnosti to je dobar znak da sljedeća vlada neće ponoviti pogreške nekih prethodnih koje su krizu pojačale podizanjem poreza, kažu iz Udruge Lipa
Vidi originalni članak

Udruga poreznih obveznika Lipa pozdravlja najave smanjenja poreza na dohodak i dobit koja bi trebala krenuti od početka sljedeće godine, kaže se u utorak u priopćenju udruge.

- Lipa navodi da ćemo, prema najavama, osim smanjenja stopa poreza na dohodak s 36 na 30 posto te s 24 na 20 posto, u sljedeću godinu ući i s nižom stopom PDV-a na hranu za sve prehrambene proizvode koji se sada oporezuju s 25 posto.

- Udruga Lipa kontinuirano se zalaže za manje porezno opterećenje te podržava tu inicijativu. U ovom trenutku krize i neizvjesnosti to je dobar znak da sljedeća vlada neće ponoviti pogreške nekih prethodnih koje su krizu pojačale podizanjem poreza u najgorem mogućem trenutku - kaže se u priopćenju.

Udruga je, navodi se, sa svim svojim aktivnostima, kroz pet godine postojanja, pokazala koliko važnim smatra provedbu predugo odgađanih reformi te da je jedna od kolateralnih posljedica tih odgađanja masovni odljev najproduktivnijeg dijela radno aktivnog stanovništva.

Spomenuta najava, smatraju u Udruzi poreznih obveznika, "budi nadu da će vlada koja će se uskoro formirati imati više hrabrosti za provođenje toliko puta obećanih, a nikad provedenih reformi javne uprave, pravosuđa, zdravstva, mirovinskog sustava i sl". 

Lipa smatra da je trenutak u kojem Hrvatska sa stabilnom vladom ulazi u ERM 2 (tečajni mehanizam pripreme za ulazak u Eurozonu) idealan za provođenje predugo odgađanih i "više no ikad potrebnih reformi".

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Cipelcug 14.07.2020.

    Kada će porasti aktualna vrijednost mirovine za 0,30%??

  • John Doe Jr. 14.07.2020.

    ja sam ponosan što mogu svojoj zemlji plaćati porez. stvar je u tome da bih bio jednako ponosan i kada bih plaćao polovinu tog iznosa

  • POTPEC 14.07.2020.

    E moj gospodine očito ne vidiš kako HDZ vlada u ovoj državi. Kad spomenu smanjenje poreza, oni ne razmišljaju o građanima nego o svojim uhljebima. Onog trena kad bi se odredila minimalna plača sa nikakvim porezom. Zatim srednja plača s malim porezom. A potom uvečani porez za plaće veće od 15ooo kuna, 25ooo kuna i one veće od 30ooo kuna. Kao i uvođenje poreza na 2,3 i ostalu nekretninu koja se ne koristi, mogli bi razmišljati o nekom dobrom potezu vlade. Ovako samo šminkanje za građane.

Komentiraj...
Vidi sve komentare