To je to što me zanima!

Iz Srbije odgovorili kako neće biti poništavanja optužnica

Slobodan Homen neće prihvatiti prijedlog zakona Vlade RH, kojim se poništavaju određeni pravni akti bivše JNA, bivše SFRJ i Srbije koji se odnose na rat u Hrvatskoj
Vidi originalni članak

Slobodan Homen, državni tajnik u ministarstvu pravosuđa Srbije, izrazio je nadu da neće biti prihvaćen prijedlog zakona Vlade RH, a kojim se poništavaju određeni pravni akti bivše JNA, bivše SFRJ i Srbije koji se odnose na rat u Hrvatskoj 90-ih dodajući da "taj zakonski prijedlog nije u skladu s odredbama europske demokratske prakse", prenose mediji u Srbiji.

- Držimo da se izvršna i zakonodavna vlast ne treba miješaju u rad drugih organa. To je stečevina demokracije i podjela vlasti, kako to vrijedi u Srbiji i drugim demokratskim zemljama, tako to treba vrijediti i u Hrvatskoj - rekao je Homen na konferenciji za novinare u Vladi Srbije.

Dodao je da "to što se podižu optužnice protiv hrvatskih državljana za događaje 90-ih ne znači da su oni po automatizmu krivi, već mogu svoju nevinost dokazati pred sudom".

-  Naši će pravosudni organi nastaviti s radom, a podsjećam da postoje Interpolove tjeralice koje vrijede za cijeli svijet. Što se tiče Hrvatske, ona ni do sada nije postupala prema našim tjeralicama i to zaista nije ništa novo - rekao je Homen dodajući da je "već poznato da su vojni sudovi podigli veliki broj optužnica i u dosta slučajeva nema dovoljno dokaza, ali u slučajevima gdje postoji dovoljno dokaza raspisivat će Interpolove tjeralice".

- Velikim dijelom one su već raspisane, pitanje je hoće li biti novih. Očekujemo od svih drugih država postupanje po našim tjeralicama - zaključio je državni tajnik Homen.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • lolita 29 30.09.2011.

    Da smo poštivali njihove tjeralice Antonija Bilić bi sada bila okružena svojom obitelji živa i zdrava!!!!

  • berislae1 30.09.2011.

    Kao Njemačka 1941g. Za svakog Hrvata,upoznati Remetinac sa 100 Srba!!!

  • deshru 30.09.2011.

    prema dotičnom gospodinu hrvatska ima pravo suditi dotičnog Antony Raguz-a koji je doveo u pitanje egzistenciju 50.000 američkih hrvata! u oba slučaja su građani druge države koji su navodno skrivili nešto građanima te iste države s kojom mi kao takvi nemamo ama baš nikakve veze!

Komentiraj...
Vidi sve komentare