Obavijesti

News

Komentari 7

Iz Srbije odgovorili kako neće biti poništavanja optužnica

Iz Srbije odgovorili kako neće biti poništavanja optužnica
1

Slobodan Homen neće prihvatiti prijedlog zakona Vlade RH, kojim se poništavaju određeni pravni akti bivše JNA, bivše SFRJ i Srbije koji se odnose na rat u Hrvatskoj

VIDEO

Slobodan Homen, državni tajnik u ministarstvu pravosuđa Srbije, izrazio je nadu da neće biti prihvaćen prijedlog zakona Vlade RH, a kojim se poništavaju određeni pravni akti bivše JNA, bivše SFRJ i Srbije koji se odnose na rat u Hrvatskoj 90-ih dodajući da "taj zakonski prijedlog nije u skladu s odredbama europske demokratske prakse", prenose mediji u Srbiji.

- Držimo da se izvršna i zakonodavna vlast ne treba miješaju u rad drugih organa. To je stečevina demokracije i podjela vlasti, kako to vrijedi u Srbiji i drugim demokratskim zemljama, tako to treba vrijediti i u Hrvatskoj - rekao je Homen na konferenciji za novinare u Vladi Srbije.

Dodao je da "to što se podižu optužnice protiv hrvatskih državljana za događaje 90-ih ne znači da su oni po automatizmu krivi, već mogu svoju nevinost dokazati pred sudom".

-  Naši će pravosudni organi nastaviti s radom, a podsjećam da postoje Interpolove tjeralice koje vrijede za cijeli svijet. Što se tiče Hrvatske, ona ni do sada nije postupala prema našim tjeralicama i to zaista nije ništa novo - rekao je Homen dodajući da je "već poznato da su vojni sudovi podigli veliki broj optužnica i u dosta slučajeva nema dovoljno dokaza, ali u slučajevima gdje postoji dovoljno dokaza raspisivat će Interpolove tjeralice".

- Velikim dijelom one su već raspisane, pitanje je hoće li biti novih. Očekujemo od svih drugih država postupanje po našim tjeralicama - zaključio je državni tajnik Homen.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...
FELJTON: ČERNOBIL, 3. DIO

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...

Hrabro su ušli ispod reaktora i ispustili vodu, ali i tamo su prošli pravu dramu jer su ostali bez svjetla. Iako su znali da riskiraju bolnu smrt od radijacije, otišli su i spasili svijet od još veće katastrofe...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.