To je to što me zanima!

Iz Stožera upozorili: Spremite se za jako grmljavinsko nevrijeme, moguća tuča, lokalne bujice

Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade odnosno otvoreni tereni, kaže se u upozorenju.
Vidi originalni članak

Stožer civilne zaštite pozvao je građane da budu spremni na jača grmljavinska nevremena koja mogu prouzročiti veliku štetu kao i oštećenja na imovini i drveću  te da se zaštite od munja.

Pozivajući su upozorenje Državnog hidrometeorološkog zavoda za grmljavinsko nevrijeme kasno poslijepodne i osobito navečer na području Međimurja, Hrvatskog zagorja, Podravine te Slavonije i Baranje, Stožer poziva građane da budu pripremljeni na moguće lokalne bujične poplave, olujne udare vjetra i tuče, te na moguće prekide u aktivnostima na otvorenom te u prometu.

Na području osječke regije očekuje se lokalno izraženije grmljavinsko nevrijeme s mogućom tučom. Na području zagrebačke regije očekuje se lokalno moguć izraženiji grmljavinski pljusak, osobito na sjeveru.

VREMENSKA PROGNOZA Upaljen Meteoalarm: Danas nevrijeme i tuča, iza vikenda nas čeka novi toplinski val

Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade odnosno otvoreni tereni, kaže se u upozorenju.

Munje kao svjetlosno i grmljavine kao zvučno očitovanje pražnjenja nagomilanog elektriciteta u atmosferi, zbog svoje opasnosti su u tradicijskim kulturama oblikovale različite oblike štovanja, a i danas imaju snažan psihološki učinak, osobito izvan urbanih područja, gdje je čovjek izložen prirodnim silama.

Munja i grom i danas predstavljaju prirodnu katastrofu od kojih u Hrvatskoj smrtno strada manji broj građana.

 

Idi na 24sata

Komentari 132

  • noćno lice pravde 26.06.2021.

    sojevi nevremena sranja živa i sve to rade ti isti koji koronu forsiraju i daju lovu emigrantima i rade sva ova sranja na zemlji

  • Ekscem 26.06.2021.

    Ima li li neka posebna molitva protiv tornada ili vrijede općenite one stare ?

  • nap 25.06.2021.

    kod nas oplus 40 przi sve ali more je ugodno

Komentiraj...
Vidi sve komentare