To je to što me zanima!

Iz Vlade su nas lažno uvjeravali da će se rast cijena ispuhati: Cijene hrane dižu i neopravdano

Rast cijena od 13,2 posto pojeo je i mršavi rast plaća ove godine, pa iako dobijemo više novca, on manje vrijedi. Među rekorderima smo u EU po inflaciji, ali unatoč slabijoj kupovnoj moći plaćamo skoro iste cijene hrane
Vidi originalni članak

Kad su od proljeća cijene počele rasti, iz Vlade, Hrvatske narodne banke i od mnogih analitičara građani su slušali umirujuće poruke da će se taj rast "ispuhati" i usporiti do kraja godine. To se nije dogodilo, svjedoče objavljeni podaci Državnog zavoda za statistiku. Cijene su opet porasle, u listopadu u odnosu na rujan 1,3 posto. Kako cijene rastu iz mjeseca u mjesec, došli smo do toga da su one više čak 13,2 posto u odnosu na lanjski listopad. Rekordna je to inflacija u modernoj Hrvatskoj.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 1

  • Luna777 16.11.2022.

    Što reći na sve ovo, užas!!! Danas sam kupila Podravkin špek ili suho carsko meso, 34 dkg, i to platila 53 kune, prije par mjeseci 28 kuna. Nisam mogla vjerovati na blagajni kad su mi izračunali. Ovo je stvarno krađa i guljenje naroda. Možete vjerovati da kg suhog carskog mesa dođe 123 kune! Ovo je doista sramota što nam rade. To je Dalićkina Podravka! Naravno da to više nikada neću kupiti. O čemu Plenković priča, želi nas uvjeriti da dobro živimo, cijene svjetske a plaće i mirovine balkanske. No sebe su osigurali, dobili su veće povećanje plaća nego mnogi imaju mjesečnu mirovinu. Dokle ovako, najsiromašnija smo zemlja u EU, a on se toliko hvali da mi se povraća kad ga čujem, kao da smo ispranog mozga, radi od nas budale. Sve se bojim što će tek biti nakon uvođenja eura, kako će tek onda cijene rasti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare