To je to što me zanima!

'Izbijanje' ovisnosti na sibirski način: Pacijente šiba štapom

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
German Pilipenko je istaknuo kako njegov inovativni tretman počiva na znanstvenim principima. Tvrdi kako ovisnicima pomoću šibanja stvara više endorfina u tijelu
Vidi originalni članak

Sibirski psiholog German Pilipenko tvrdi kako pomaže ovisnicima o drogama, seksu i alkoholu tako da doslovno izbije to iz njih štapom. Istaknuo je kako ta metoda može pomoći svima koji su bili na rehabilitaciji koja nije uspjela. Tretman "izbijanja" ovisnosti jako je bolan, ali ima i jako dobre rezultate.

- Ja sam dokaz da ovakva rehabilitacija zaista radi. Htjela bi ovo preporučiti svakome tko ima problema s ovisnošću ili s depresijom - rekla je Natasha (22) iz Novosibirska, koja se izliječila od svoje ovisnosti. Dodala je kako tretman stravično boli, ali ju je vratio natrag u život. 

Pilipenko je istaknuo kako njegov inovativni tretman počiva na znanstvenim principima. Tvrdi kako ovisnici obično imaju premalo endorfina u tijelu, a to je "hormon sreće". Nakon što pacijente pretuče štapom, njihov mozak počne sve više endorfina stvarati, javlja Siberian Times

- Mladi ljudi često imaju mračne misli. U depresiji su te im njihov život nema smisla, a moj tretman im pomaže da pronađu novu svrhu života - rekao je Pilipenko. Dodaje kako svaki tretman podrazumijeva 60 udaraca štapom, a prije toga pacijenti imaju i psihološko savjetovanje. S njim u klinici radi i profesorica Marina Chukova.

Idi na 24sata

Komentari 57

  • ŽUTI SMAJLEK 14.01.2013.

    Ovo meni izgleda ko da je On isfrustriran nečim pa se iskaljuje na ljudima.

  • Hello Kity_1 12.01.2013.

    Pa moram priznat da im je metoda dobra. nakon takvih batina ne pada ti na pamet da posegneš za onim za čim si bio ovisan, a i malo batina koje će te izliječit u zamjenu da si uništiš život... pa zbilja nije loša ni ideja a ni metoda :) a ova ideja s lopatama mi se ne sviđa :) štap i šiba su čist ok sredstva sporazumjevanja.

  • corcoran 11.01.2013.

    U Srbiji imaju znanstveniji pristup,to monasi u komunama rade sa lopatom ,koja šiba to je zastarjeli način odvikavanja.

Komentiraj...
Vidi sve komentare