To je to što me zanima!

Izbila pobuna na Haitiju, UN-ovci su ubili prosvjednika

Prosvjednici na Haitiju smatraju kako je epidemija kolere došla iz Nepala, ali za to nemaju dokaze. Izbile su pobune protiv vladajućih zbog lošeg stanja u zemlji
Vidi originalni članak

UN-ovi mirotvorci u ponedjeljak su ubili najmanje jednog čovjeka u sukobu s prosvjednicima na Haitiju. Prosvjednici su bacali kamenje, blokirali ceste i palili barikade u pobuni protiv vladajućih u drugom najvećem gradu na Haitiju, Cap-Haïtienu. Napadali su i mirotvorce UN-a jer smatraju da su nepalski vojnici donijeli epidemiju kolere koja je do sada ubila 900 ljudi. UN-ovci su izvijestili kako nema dokaza da su koleru donijeli iz Nepala, ali je istina da se virus podudara s onim azijskim. Epidemija se počela širiti iz baze koju koriste nepalski vojnici. U sukobima je ozlijeđeno oko 16 ljudi, od kojih je šestero UN-ovih mirotvoraca. Prosvjednici optužuju vladu i da je građane samo 'ostavila da umru', piše BBC.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • 16.11.2010.

    un = unicef

  • Igraine7 16.11.2010.

    Ghandi je bio pametan čovjek, ono što je rekao živi i danas. Između ostalog je rekao: Budite vi promjena koju želite vidjeti u svijetu.

  • Igraine7 16.11.2010.

    Neki dan sam čula komentar na cesti kako netko kaže kao: sreća da se potresi, poplave i tragedije događaju daleko. Jako niska svijest, jer sve ovo vani se može sutra događati i ovdje. Potrebna je akcija i podizanje svijesti svih!

Komentiraj...
Vidi sve komentare