To je to što me zanima!

Izbjegli deložacije: Svi stanari zgrade u Splitu su se nagodili

I posljednja stanarka koja tijekom posljednje deložacije nije otvarala vrata ovrhovoditeljima, odlučila se nagoditi. Platit će 200 eura po metru kvadratnom
Vidi originalni članak

I posljednja stanarka kojoj je prijetila deložacija iz zgrade u Ulici Dinka Šimunovića na splitskom Trsteniku, odlučila se nagoditi. Vlasnica stana od 75 metara kvadratnih koja u ponedjeljak i utorak nije otvarala vrata stana ovrhovoditeljima i policiji kako bi izbjegla izbacivanje iz stana, u četvrtak navečer je odlučila se nagoditi s obitelji Vatavuk, vlasnicima zemljišta na kojem je zgrada izgrađena. 

Naime, oni su se sporili s investitorom zgrade tvrtkom Incon u stečaju oko imovinski-pravnih odnosa, te su preko Općinskog suda dobili u posjed cijelu zgradu u kojoj je već živjelo 37 obitelji. 

- Stanarka se sama javila, ovrha je odgođena  za šest mjeseci i time je izbjegnut ulazak u taj stan zakazan za petak. Dogovoreno je da će obitelji Vatavuk uplati prvu ratu, a ostalo u iduća tri mjeseca, slično kao što je već dogovoreno sa sedam drugih ljudi iz zgrade koji su to tražili - kazao je Rino Petričić, pravni zastupnik Vatavuka.

Ta je obitelj tražila od stanara i vlasnika poslovnih prostora da im uplate 200 eura po četvornom metru kako ne bi bili deložirani. 

U prošli ponedjeljak je trebalo biti izbačeno 14 korisnika prostora koji su im odbijali dati novac smatrajući da su svoje stanove pošteno platili. No, nakon što su Vatavuci u pratnji policije i sudskih službenika prvog dana deložacije preuzeli dva poslovna prostore tvrtke Incon u prizemlju zgrade, svi su drugi odlučili im popustiti i uplatiti tisuće eura da mogu ostati u svojim domovima.

Idi na 24sata

Komentari 71

  • Oldie 13.12.2013.

    Mora da u tom zemljištu ima zlata , 4 kata po 200 eura ,800 eura kvadrat ,možda čak i dijamanata ....Koja je to mafija ,a legalno !

  • panika135 13.12.2013.

    kako je moguće opet vratiti vlasništvo nad zemljištem nakon što ga prodaju, Incon.d.o.o vam osigura nekoliko stanova, garaža i poslovnih prostora, "kriminalci" stanari plate ucjenu, tko je tu lud?????

  • marijaterezija2 13.12.2013.

    I ja čestitam obitelji Vatavuk, tko zna koliki su stanari doživjeli stres,( nakon teškog stresa bolest dolazi za par mjeseci kod nekih ljudi.) koliko njih neće imati za kruh jer Vi 20 godina niste dovoljno reagirali ili ste možda bili u dogovoru sa izvođačem Ne vjerujem Da ste odmah prijavili ne jednom nego deset puta Vama je bilo u interesu ne bi ljudima napravili ovakav šok i Oni bi znali na čemu su bar 15 godina prije.Vaš potez pred najljepše blagdane u godini dovoljno govori o Vama.

Komentiraj...
Vidi sve komentare