To je to što me zanima!

Izbjegnut je rat: Dvije Koreje uspjele su dogovoriti primirje

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Sjeverna i Južna Koreja sporazum su postigle u utorak rano ujutro, nakon puna dva dana intenzivnih pregovora. Južna Koreja obvezala se na prekid provokacija...
Vidi originalni članak

Primirje je potpisano u Panmunjomi , pograničnom selu u kojemu je dogovoreno i primirje nakon rata koji je između dvije Koreje trajao od 1950. do 1953. godine.

Obavijest o dogovorenom smirenju napetosti prenijela je južnokorejska novinska agencija Yonhap, a ured predsjednika Južne Koreje priopćio je da su razgovori završili u 00:55 sati po lokalnom vremenu.

POGLEDAJTE VIDEO: Zajednička izjava o primirju

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

u skladu sa sporazumom, Sjeverna Koreja će izraziti 'žaljenje' zbog incidenta s nagaznom minom ranije ove godine, piše Al Jazeera . Južna Koreja će zauzvrat prekinuti emitiranje propagandnih poruka i pop glazbe preko zvučnika duž granice.

Podsjećamo, napetosti između dvije Koreje započele su u četvrtak kada je Sjever na propagandu odgovorio s nekoliko granata, a Jug na to uzvratio s 29 topovskih granata. Tada nitko nije ozlijeđen .

Idi na 24sata

Komentari 17

  • 27.08.2015.

    Svi su monstrumi smo je glupaca iz Medjimurja koja je dijete i sebe otpeljala u smrt svetica.Jucer sam pozivcanila kad sam vidla veliki naslov monstrum a nju ste svi zalili a napravila je isto.

  • Slavonka52 25.08.2015.

    Mir je bolji od rata.

  • Hrvat_DU 25.08.2015.

    Za Korejce su Hrvati pojam sloge. Isti narod, a gađali bi se atomskim bombama.

Komentiraj...
Vidi sve komentare