To je to što me zanima!

Izbo stanodavku (74) pa krvav tražio pomoć: Rezao ju po vratu i rukama, preminula je u bolnici

Policajci koji su došli na mjesto događaja su u stanu u prizemlju zgrade, osim Amira, zatekli teško ozlijeđenu 74-godišnjakinju, inače njegovu stanodavku
Vidi originalni članak

Zovite Hitnu, zovite policiju, tresući se govorio je susjedi Amir E. (44). Imao je krvavi nož u ruci i porezotine po licu. Djelovao je potpuno izbezumljeno.

POGLEDAJTE VIDEOVIJESTI: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ova stravična scena odvila se 29. travnja u jutarnjim satima u Žerjavićevoj ulici u Zagrebu, a šokirana susjeda odmah je nazvala Hitnu pomoć i policiju. Policajci koji su došli na mjesto događaja su u stanu u prizemlju zgrade, osim Amira, zatekli teško ozlijeđenu 74-godišnjakinju, inače njegovu stanodavku. Bila je izranjavana po vratu i rukama te je obilno krvarila. Vozilom Hitne pomoći prevezli su je u KBC Sestre milosrdnice, gdje je, unatoč trudu liječnika, u srijedu, 5. svibnja, podlegla ozljedama.

Prijava za pokušaj ubojstva 

Amira su policajci prevezli u postaju, gdje su ga, nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, prijavili zbog pokušaja ubojstva.

Kako su izvijestili, sumnjiče ga da se 29. travnja 2021. godine oko 6.30 sati u stanu u Ulici Jurja Žerjavića, uslijed ranije narušenih odnosa, verbalno, a zatim i tjelesno sukobio sa 74-godišnjakinjom.

- Nakon toga je, s unaprijed stvorenom namjerom da je usmrti, 74-godišnjakinji nanio više ubodno-reznih rana u predjelu vrata i ruku teško je ozlijedivši - izvijestila je zagrebačka policija dan nakon događaja.

KRVAVI OBRAČUN U ZAGREBU Žena (74) preminula u KB Sestre milosrdnice: Podstanar (44) ju izbo nakon što su se posvađali

Nakon ispitivanja u Županijskom državnom odvjetništvu Amira su prepratili sucu istrage, koji mu je odredio jednomjesečni istražni zatvor kako ne bi pokušao utjecati na svjedoke ili ponoviti djelo.

'Bila je samozatajna' 

- Tereti ga se da je oštećenicu, u cilju da je usmrti, više puta nožem ubo i nanio joj tešku tjelesnu ozljedu, a u ostvarenju svoje namjere nije uspio jer su ga spriječili policijski službenici - priopćilo je tužiteljstvo. Očekuje se da će sad djelo prekvalificirati u ubojstvo.

Stanari Žerjavićeve s kojima smo razgovarali ubijenu stanodavku opisuju kako samozatajnu gospođu koja nije previše komunicirala sa susjedima. Kažu da je udovica, da joj je suprug preminuo te da ima sina koji živi u okolici Zagreba. Znali su ga viđati kako povremeno dolazi u posjet majci.

- Imala je malog psa te smo je viđali kako šeće s njim svakog jutra do obližnjeg dućana. Godinama je stan iznajmljivala podstanarima, mnogo ih je prošlo kroz taj stan. Imala je tri sobe, ona je boravila u jednoj, a druge dvije je davala u najam pa je u stanu obično imala do dvoje podstanara - kaže nam jedan od stanara Žerjavićeve ulice.

Kobnog dana susjedi su vidjeli i djelatnike Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba Dumovec, koje su policajci pozvali kako bi zbrinuli 9-godišnju preplašenu kujicu, čija je vlasnica završila u bolnici. Kako doznajemo, kujica se i dalje nalazi u Dumovcu.

Policija je nakon očevida još 29. travnja zapečatila stan 74-godišnjakinje. Kako doznajemo, susjedi su primijetili da je pečat oštećen, a vrata nisu provaljena te su pozvali policiju, koja istražuje je li i tko počinio kazneno djelo povrede službenog pečata.

Stanari Žerjavićeve kažu nam i da 74-godišnjakinja ima još jedan stan u suterenu zgrade koji je također iznajmljivala. I u njemu su se, pričaju naši sugovornici, podstanari često mijenjali.

'Znala im je prigovarati' 

- Podstanarima koji nisu živjeli u istom stanu s njom znala je dolaziti na vrata i prigovarati, primjerice, zašto su upalili grijanje jer će sad režije biti više. Obitelj ju je upozoravala da pripazi koga pušta u stan, bili su zabrinuti za nju. Znala je lijepiti letke na željezničkom kolodvoru u kojima traži podstanare - govori nam jedan stanar.

Prije ovog događaja, dodaje, iz njezina stana se nikad nisu čuli ni vika ni galama, no znalo se čuti lupanje namještajem.

Idi na 24sata

Komentari 112

  • prijestolonaslijednik 09.05.2021.

    a kad se puca u Americi svi se zgražaju... kazu Biden je kriv ... a ovo kod nas ...ma ča nas briga

  • Origano 09.05.2021.

    Zločin i kazna.

  • velma 07.05.2021.

    Nije tu bitno jel Amir ili Damir,stvar je u prokletoj gramzivoj babi,koja neda ljudima da se griju,ako imaju svoj sat, oni sami plačaju režije,što ste navalili na ljude iz Bosne,kao da su svi Rvati sveci..

Komentiraj...
Vidi sve komentare