Obavijesti

News

Komentari 112

Izbo stanodavku (74) pa krvav tražio pomoć: Rezao ju po vratu i rukama, preminula je u bolnici

Izbo stanodavku (74) pa krvav tražio pomoć: Rezao ju po vratu i rukama, preminula je u bolnici
8

Policajci koji su došli na mjesto događaja su u stanu u prizemlju zgrade, osim Amira, zatekli teško ozlijeđenu 74-godišnjakinju, inače njegovu stanodavku

VIDEO

Zovite Hitnu, zovite policiju, tresući se govorio je susjedi Amir E. (44). Imao je krvavi nož u ruci i porezotine po licu. Djelovao je potpuno izbezumljeno.

POGLEDAJTE VIDEOVIJESTI: 

Pokretanje videa...

Videovijesti 06 05 01:09

Ova stravična scena odvila se 29. travnja u jutarnjim satima u Žerjavićevoj ulici u Zagrebu, a šokirana susjeda odmah je nazvala Hitnu pomoć i policiju. Policajci koji su došli na mjesto događaja su u stanu u prizemlju zgrade, osim Amira, zatekli teško ozlijeđenu 74-godišnjakinju, inače njegovu stanodavku. Bila je izranjavana po vratu i rukama te je obilno krvarila. Vozilom Hitne pomoći prevezli su je u KBC Sestre milosrdnice, gdje je, unatoč trudu liječnika, u srijedu, 5. svibnja, podlegla ozljedama.

Prijava za pokušaj ubojstva 

Amira su policajci prevezli u postaju, gdje su ga, nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, prijavili zbog pokušaja ubojstva.

Kako su izvijestili, sumnjiče ga da se 29. travnja 2021. godine oko 6.30 sati u stanu u Ulici Jurja Žerjavića, uslijed ranije narušenih odnosa, verbalno, a zatim i tjelesno sukobio sa 74-godišnjakinjom.

- Nakon toga je, s unaprijed stvorenom namjerom da je usmrti, 74-godišnjakinji nanio više ubodno-reznih rana u predjelu vrata i ruku teško je ozlijedivši - izvijestila je zagrebačka policija dan nakon događaja.

Žena (74) preminula u KB Sestre milosrdnice: Podstanar (44) ju izbo nakon što su se posvađali
Žena (74) preminula u KB Sestre milosrdnice: Podstanar (44) ju izbo nakon što su se posvađali

Nakon ispitivanja u Županijskom državnom odvjetništvu Amira su prepratili sucu istrage, koji mu je odredio jednomjesečni istražni zatvor kako ne bi pokušao utjecati na svjedoke ili ponoviti djelo.

'Bila je samozatajna' 

- Tereti ga se da je oštećenicu, u cilju da je usmrti, više puta nožem ubo i nanio joj tešku tjelesnu ozljedu, a u ostvarenju svoje namjere nije uspio jer su ga spriječili policijski službenici - priopćilo je tužiteljstvo. Očekuje se da će sad djelo prekvalificirati u ubojstvo.

Stanari Žerjavićeve s kojima smo razgovarali ubijenu stanodavku opisuju kako samozatajnu gospođu koja nije previše komunicirala sa susjedima. Kažu da je udovica, da joj je suprug preminuo te da ima sina koji živi u okolici Zagreba. Znali su ga viđati kako povremeno dolazi u posjet majci.

- Imala je malog psa te smo je viđali kako šeće s njim svakog jutra do obližnjeg dućana. Godinama je stan iznajmljivala podstanarima, mnogo ih je prošlo kroz taj stan. Imala je tri sobe, ona je boravila u jednoj, a druge dvije je davala u najam pa je u stanu obično imala do dvoje podstanara - kaže nam jedan od stanara Žerjavićeve ulice.

Kobnog dana susjedi su vidjeli i djelatnike Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba Dumovec, koje su policajci pozvali kako bi zbrinuli 9-godišnju preplašenu kujicu, čija je vlasnica završila u bolnici. Kako doznajemo, kujica se i dalje nalazi u Dumovcu.

Policija je nakon očevida još 29. travnja zapečatila stan 74-godišnjakinje. Kako doznajemo, susjedi su primijetili da je pečat oštećen, a vrata nisu provaljena te su pozvali policiju, koja istražuje je li i tko počinio kazneno djelo povrede službenog pečata.

Stanari Žerjavićeve kažu nam i da 74-godišnjakinja ima još jedan stan u suterenu zgrade koji je također iznajmljivala. I u njemu su se, pričaju naši sugovornici, podstanari često mijenjali.

'Znala im je prigovarati' 

- Podstanarima koji nisu živjeli u istom stanu s njom znala je dolaziti na vrata i prigovarati, primjerice, zašto su upalili grijanje jer će sad režije biti više. Obitelj ju je upozoravala da pripazi koga pušta u stan, bili su zabrinuti za nju. Znala je lijepiti letke na željezničkom kolodvoru u kojima traži podstanare - govori nam jedan stanar.

Prije ovog događaja, dodaje, iz njezina stana se nikad nisu čuli ni vika ni galama, no znalo se čuti lupanje namještajem.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 112
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.