To je to što me zanima!

Izbori u Turskoj: Erdoganova stranka uvjerljivo je pobijedila

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Riječ je o već drugim parlamentarnim izborima u pet mjeseci, nakon što Erdoganova stranka nije uspjela na lipanjskim izborima zadržati apsolutnu većinu
Vidi originalni članak

Nakon što je prebrojano oko 99 posto  glasova, rezultati pokazuju kako Stranka pravde i razvitka (AKP) predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana (61) uvjerljivo pobjeđuje, javlja BBC. Erdoganova stranka dobiva prema trenutnim rezultatima 49,4 posto glasova i imat će 316 od 550 zastupničkih mjesta. Oporbena socijaldemokratska stranka CHP- Republikanska narodna stranka Turske dobiva 25,4 posto, a  treća je desna Stranka nacionalne akcije - MHP . Iznenađenje predstavlja prokurdska Demokratska stranka naroda - HDP koja je u lipnju pobjedonosno ušla u parlament, no sada je jedva prešla prag od 10 posto.

POGLEDAJTE VIDEO: Erdogan na glasanju

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Podsjetimo, u nedjelju su u Turskoj održani prijevremeni izbori. Riječ je o već drugim parlamentarnim izborima u pet mjeseci, nakon što AKP nije uspjela na izborima u lipnju zadržati apsolutnu većinu kojom može samostalno upravljati Turskom. Izbori su održani u  ozračju pogoršane sigurnosti u zemlji i loše ekonomske situacije.

Idi na 24sata

Komentari 80

  • ljubica ljubičica_1 02.11.2015.

    Evo gdje se tribaju naselit izbeglice u Turskoj.Tamo su ortodoksni muslimani .A ne se dovlačit u EU.

  • Lina39 02.11.2015.

    Najgori mogući izbor ! Erdogan i islamizam ponovo će cvjetati!

  • Pametna ovca 02.11.2015.

    Uvjerljivo pobjedio,to se valjda već znalo prije izbora da će pobjediti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare