To je to što me zanima!

Izgorjelo 32 ljudi? Tijela su im okovana u 60 cm debelom ledu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Požar je doslovce progutao umirovljenički dom kod Quebeca. Vatrogasci su ga ugasili, no zbog temperature od -22 stupnja Celzija voda se odmah pretvarala u led
Vidi originalni članak

Maleno mjesto L'isle Verte kod Quebeca pogodila je velika tragedija. U velikom požaru koji je progutao drvenu trokatnicu u kojoj je bio umirovljenički dom vjeruje se da je poginulo 32 ljudi. Pronašli su 10 tijela, a još 22 ih se smatra nestalima ispod smrznutih ruševina. 

Policija, vatrogasci i djelatnici mrtvozorničkog ureda sada u improviziranim šatorima pokušavaju parom i vrućim zrakom otopiti debeli led koji je okovao tijela izgorjelih žrtava.  Led je na nekim mjestima debeo i do 60 centimetara, što samo svjedoči koliko vode su vatrogasci morali koristiti da ugase požar. No, kada su ga ugasili, voda se trenutno pretvarala u led, budući da je temperatura zraka bila na -22 stupnja Celzija

- Očito da za otopiti 60 centimetara leda treba dugo vremena, a s temperaturama koje imamo sada, to se ne bi nikada dogodilo. Zato će nam ova oprema i prekrivači koje imamo pomoći da ga brže otopimo - rekao je Michel Brunet, glasnogovornik policije u Quebecu.

Još se ne zna uzrok požara

Iako su neki mediji izvijestili kako je za požar koji je izbio u četvrtak  kriv opušak cigarete, policija je objavila kako još uvijek ne zna uzrok vatrene stihije. Riječ je o drugoj najvećoj tragediji koja je pogodila Quebec nakon 1969. godine kada je požar uzeo 54 života, javlja Reuters.

Policija je rekla kako će se do nedjelje fokusirati na topljenje leda s pronađenih žrtava, a onda početi tražiti i druge žrtve pod ruševinama. Samo jedan dio umirovljeničkog doma imao je protupožarne prskalice, budući da prema zakonu umirovljenički domovi nisu na to ni obvezni.

U nedjelju će održati misu zadušnicu za poginule, a 1. veljače će se održati velika javna misa.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • user_140683 26.01.2014.

    Što mislite, što je gore, biti ispećen ili zamrznut?

  • kornel 26.01.2014.

    Što reći osim velika tragedija i tužni dani za mnogobrojne obitelji!

  • vana 3 26.01.2014.

    Strašno kako su jadni ljudi završili svoj život,počivali u miru.Ovako nešto ne ponovilo se nikad nikome.

Komentiraj...
Vidi sve komentare