To je to što me zanima!

Izgrednike iz pekare u Sinju prijavili su za zločin iz mržnje

Kako navodi DORH mladići koji su prošlog tjedna demolirali pekaru u Sinju napravili su to zbog netrpeljivosti prema osobama albanske nacionalnosti i u cilju da zastraše i povrijede dostojanstvo zaposlenice
Vidi originalni članak

Općinsko državno odvjetništvo iz Splita išlo je na kvalifikaciju zločina iz mržnje za petoricu mladića koji su upali u pekaru u Sinju u ponedjeljak oko 23,30 sati i napravili nered. Službeni stav tužiteljstva je da su dva 23-godišnjaka, dva 21-godišnjaka i 19-godišnjak zajednički i dogovorno došli u pekarski obrt i razbacivali hranu i piće zbog netrpeljivosti prema osobama albanske nacionalnosti. Nakon ispitivanja nad njima je određen istražni zatvor zbog opasnosti da bi mogli ponoviti kazneno djelo.

U ovom slučaju to je nasilničko ponašanje za koje su sva petorica osumnjičena jer su dovela prodavačicu u pekari u ponižavajući položaj što je, osim fizičkog nasilja, također jedno od obilježja tog kaznenog djela. 

VIDEO: DIVLJANJE U PEKARNICI 'To je obijest mladih. Bacili su ružnu sjenu na naš grad Sinj...'

Proširenjem inkriminacije državno odvjetništvo je korigiralo odluku policije koja je išla samo s kvalifikacijom nasilničkog ponašanja u kaznenoj prijavi uz koju je petorka privedena u četvrtak navečer.

Podsjetimo, najmanje pet mladića snimila je u ponedjeljak kamera videonadzora u sinjskoj pekarnici u Ulici bana Jelačića. Uništili su tako vlasniku i prodavačici kraj obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti. Dok su vandalizirali poslovnicu, nitko od njih nije bio maskiran. Na videu se jasno vidi kako dva mladića, jedan za drugim, hranom mažu stakla pa zidove pekarnice. Kad su došli do zastave, uprljali su i nju. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 15

  • ajetodoo 10.08.2019.

    Za očekivati je u dogledno vrijeme da će u junačkom gradu Sinju biti pucnjave, dobro poznati sistem, gađanje u potkoljenice.

  • 10.08.2019.

    Barem neka i rijetka civilizirana odluka "institucija".

  • fantomikus 10.08.2019.

    Kazna umjesto zatvora,rad u pekari, čišćenje,prodavanje, ljubaznost prema mušterijama ili 50000 kn kazne,a za zločin iz mržnje 300000 kn kazne i zatvor kojega moraju platiti svaki dan proveden u njemu kao što bi trebalo naplaćivati.

Komentiraj...
Vidi sve komentare