To je to što me zanima!

Izgubila 19 kg i život: Nije htjela biti debela mladenka

Britanka Samantha Clowe umrla je nakon što je izgubila 19 kilograma u samo 11 tjedana. Bila je na dijeti LighterLife kako bi stala u vjenčanicu...
Vidi originalni članak

Britanki Samanthi Clowe (34) iz Leedsa stalo je srce nakon 11 tjedana 'izgladnjivanja'. Imala je 110 kilograma prije nego je krenula na dijetu LighterLife koja joj je dozvoljavala samo 500 kalorija dnevno. Zaručnik Andrew Smith vratio se s posla i našao ju mrtvu. Pozvao je hitnu pomoć, ali bilo je kasno. Samantha, koja radi u metalurgiji, konzultirala se s liječnikom prije nego je krenula na niskokaloričnu prehranu u kojoj se jedu paketići hrane s juhama i shakeovima.
- Rekla je da želi poštovanje na poslu i da ne bude debela mladenka - rekla je njezina majka Barbara.
Patolog Alfredo Walker nije mogao utvrditi uzrok smrti.
- Moglo bi biti povezano s dijetom i naglim mršavljenjem - rekao je.
Mrtvozornik David Hinchliff rekao je kako je "vrlo vjerojatno" da je umrla od srčane aritmije. Ipak, ne može reći je li njezina smrt povezana s dijetom.
- Bilo nam je strašno žao čuvši vijesti o Samanthi. LighterLife je klinički kontrolirani program koji je pomogao više od 150 tisuća ljudi u proteklih 12 godina. Vjerojatno joj je zdravlje već prije bilo ugroženo iako je izgubila 19 kilograma - kaže glasnogovornik.
Matilda Callaghan (25) umrla je od srčane aritmije nakon što je izgubila više od 60 kilograma na dijeti LighterLife 2006. godine.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • branda 09.09.2009.

    Draga \"marcelina\", vidim da pitaš za moj recept, ali moram priznati da baš nije bio pametan- davno je to bilo i bilo mi je stalo da izgubim te kilograme, a inače sam uporna i jako tvrdoglava, tako da sam uspjela. Iako, imaj na umu da ne reagira svatko jednako- ja sam zbilja bila savršenog zdravlja, tako da sam- pazi sad ovo- mjesec dana živjela na mlijeku i jabukama, ali doslovce, jela sam jabuke i ostalo voće u neograničenim količinama, pila mlijeko kad god sam htjela- kaže doktorica da me ono i držalo.Teško je to izdržati, dosta je rigorozno i ne bih htjela to preporučiti nikome tko ne posjeti liječnika koji će ga detaljno pregledati.Kilogrami se nikad nisu vratili- prošla sam 2 trudnoće, imam 55 kg, na 173 cm, dakle odlično, ali nikad više se nisam prejedala kao do te dijete, jer nisam nikad više htjela biti debela, nisam si to htjela više dopustiti.Ipak, mislim da je ovaj moj sadašnji način života puno zdraviji i da bi se toga trebalo držati-sve umjereno, a kruh jedem samo ponekad.

  • maraaa 09.09.2009.

    što se nisi sjetila 1godinu prije pa trčala svaki dan.ali eto

  • nivea 09.09.2009.

    tuzna vijest ! a kako joj i ne bi bilo lose kad normalan covjek treba dnevno 2 000 kalorija, a to smanjit na tako malo je samoubojstvo....

Komentiraj...
Vidi sve komentare