To je to što me zanima!

Izjava Boba Dylana o Hrvatima odvela sud u raspravu o Oluji

Francuski sud odlučuje o tužbi protiv izdavača francuskog izdanja magazina Rolling Stone u kojem je roker oklevetao Hrvate. Presuda će se izreći 16. lipnja
Vidi originalni članak

Bob Dylan izbjegao je kazneni progon u Francuskoj zbog kontroverzne izjave o Hrvatima u intervjuu za magazin Rolling Stone, no o njegovoj izjavi da crnci mogu “osjetiti” rasista “baš kao što Židovi mogu osjetiti nacista, a Srbi Hrvata” ipak se u utorak raspravljalo puna četiri sata na sudskom ročištu u Parizu, u predmetu u kojem je optužen izdavač francuskog izdanja Rolling Stonea Michel Birnbaum, piše Večernji list.

Iako je optuženik ranije najavio sudu da će pozvati Dylana kao svjedoka, to ipak nije učinio i čitavo suđenje odvija se bez umjetnika čija je izjava u osnovi samog spora. Presuda će biti izrečena 16. lipnja, odlučeno je u utorak.

Što je o tijeku samog ročišta rekao odvjetnik koji je i podigao tužbu u ime Predstavničkog vijeća hrvatskih ustanova i zajednice Francuske (CRICCF) čitajte OVDJE.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • samo pošteno_1 13.05.2015.

    Eto sta bijelo ucini od covjeka.

  • Magellan 13.05.2015.

    Koga uopće boli šta ovaj priča? Kao da mi je bitno njegovo mišljenje. Jedino šta iritira je činjenica da baljezga o stvarima o kojima pojma nema. Nek se drži tandrkanja po svojoj gitarici i nek tuli kao i dosad...

  • Ivan Zd 13.05.2015.

    ja ne kužin što je on tu laga??? srbi će još stoljećima drhtati, a čudi me uopće da iz abecede nisu zauvik izvadili slovo H. od straha!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare