To je to što me zanima!

Izjava o krađi mandata dovodi u pitanje i predsjedničke izbore

Mislav Žagar i Josip Kregar u ime stranke Naprijed Hrvatska! – Progresivni savez osvrnuli su se na aktualne probleme i izrazili nezadovoljstvo vladom i Milanovićem
Vidi originalni članak

Josip Kregar, zamjenik predsjednika stranke Naprijed Hrvatska! – Progresivni savez i Mislav Žagar, glavni tajnik stranke na današnjoj press konferenciji osvrnuli su se na aktualna događanja – formiranje nove Vlade te problematiku i raspad na hrvatskoj ljevici. U ime stranke Naprijed Hrvatska! – Progresivni savez izrazili su nezadovoljstvo izabranom vladom, te dali stajalište o vrlo ozbiljnoj izjavi Tomislava Karamarka. Mislav Žagar komentirao je nedavne izjave Zorana Milanovića te objasnio da osoba koja razdvaja, a ne spaja, ne može sebe predstavljati kao lidera ljevice.

- Suprotno očekivanjima izbori nisu rezultirali reformama i promjenama, stabilnom i vjerodostojnom vladom. Pregovori su razočarali, a najave da se radi o stručnoj i nestranačkoj vladi nisu se ostvarile. Narod u vladu nema povjerenja, a birači za nju nisu glasovali. Stvara se dojam neskrivenog napuštanja obećanja. Umjesto oduševljenja vladu prate skandali i dojam da, uz časne izuzetke, na vlasti i u vladi nisu ljudi koji znaju i žele okončati krizu. Vlada nije tim i ne vodi je premijer. Ona je zbir pojedinaca vrlo različitih prema kvaliteti i znanju koja ne namjerava raditi što je biračima obećano, već svaki dan iznenađuje temama, ciljevima i prijedlozima koji se nisu spominjali prije izbora - objasnio je Josip Kregar. Mislav Žagar nadovezao se na temu te komentirao da, s obzirom da se standard građana za vrijeme krize smanjio za 12%, a rast od 1% BDP-a neće biti dovoljan da nadoknade gubitke, Vlada nema pravo na 100 dana uhodavanja.

Komentirajući izjavu Tomislava Karamarka o krađi mandata na nedavno održanim parlamentarnim izborima, Josip Kregar objasnio je „ako je Sabor izabran na nelegalan način, uz krađu glasova, onda ni Vlada ne može imati legitimnost“. Mislav Žagar izrazio je nezadovoljstvo izjavom potpredsjednika Vlade te komentirao da su takvom izjavom poljuljani temelji demokracije. 

- Kada netko izjavi tako nešto onda, ukoliko je izjava netočna, treba odstupiti ili netko treba zavšiti u zatvoru. Takvom izjavom otvara se Pandorina kutija, ovo je vrlo ozbiljna izjava koja u pitanje dovodi i predsjedničke izbore, pogotovo ako u obzir uzmemo da u biračkim odborima na parlamentarnim izborima sjede predstavnici stranka, dok na predsjedničkim ne - rekao je.

- S obzirom na iznimno loše stanje na hrvatskoj ljevici, osvrnuli bi se na nedavne izjave Zorana Milanovića. Smatramo da osoba koja razdvaja, a ne spaja ne može biti liderom ljevice, kako se sam prozvao. Zoran Milanović svim se silama potrudio razbiti cijelu ljevicu uništavajući manje stranke kao što smo mi i ORaH te stopirajući moguće koalicije unutar ljevice. Na taj način doslovno je prepustio izbore HDZ-u. Također, osoba koja je stavila svoj potpis na koaliciju s HDZ-om, nikako ne može sebe predstavljati liderom ljevice. Na ljevici je potreban novi lider koji će spajati i okupljati te imati strategiju kako doći do 76 mandata - objasnio je Žagar. Josip Kregar nadovezao se na temu te komentirao da je politika stranke Naprijed Hrvatske podržati okupljanje na ljevici.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • ivo pejic 27.01.2016.

    Treba provjerit softver( program za izbore, izradio ga je stručnjak iz SDP-a), na primjer trebalo bi samo ponovit unose za velike koalicije isti brojevi samo pod drugim koalicijama i čekati što će se dogoditi sa izračunima mandata.

  • tarantula636 27.01.2016.

    nezadovoljstvo izrazili jakamuda i mudakošaka

  • Mladen Kozic 27.01.2016.

    Poštovani Kregar i Žagnara ako mislita na lijevicu koja misli isto kao Sanader i dio HDZ-a koji bi novce trpali u svoje đepove na uštrp naroda ta bi više volio da i dalje na čelu SDP-a ostane Milanović i da vas još više koji još mislite da možete muljati makne iz SDP-a a to je i putokaza da se to treba dogoditi i u HDZ-u ali se još ne događa

Komentiraj...
Vidi sve komentare