Obavijesti

News

Komentari 8

Izjava o krađi mandata dovodi u pitanje i predsjedničke izbore

Izjava o krađi mandata dovodi u pitanje i predsjedničke izbore
1

Mislav Žagar i Josip Kregar u ime stranke Naprijed Hrvatska! – Progresivni savez osvrnuli su se na aktualne probleme i izrazili nezadovoljstvo vladom i Milanovićem

VIDEO

Josip Kregar, zamjenik predsjednika stranke Naprijed Hrvatska! – Progresivni savez i Mislav Žagar, glavni tajnik stranke na današnjoj press konferenciji osvrnuli su se na aktualna događanja – formiranje nove Vlade te problematiku i raspad na hrvatskoj ljevici. U ime stranke Naprijed Hrvatska! – Progresivni savez izrazili su nezadovoljstvo izabranom vladom, te dali stajalište o vrlo ozbiljnoj izjavi Tomislava Karamarka. Mislav Žagar komentirao je nedavne izjave Zorana Milanovića te objasnio da osoba koja razdvaja, a ne spaja, ne može sebe predstavljati kao lidera ljevice.

- Suprotno očekivanjima izbori nisu rezultirali reformama i promjenama, stabilnom i vjerodostojnom vladom. Pregovori su razočarali, a najave da se radi o stručnoj i nestranačkoj vladi nisu se ostvarile. Narod u vladu nema povjerenja, a birači za nju nisu glasovali. Stvara se dojam neskrivenog napuštanja obećanja. Umjesto oduševljenja vladu prate skandali i dojam da, uz časne izuzetke, na vlasti i u vladi nisu ljudi koji znaju i žele okončati krizu. Vlada nije tim i ne vodi je premijer. Ona je zbir pojedinaca vrlo različitih prema kvaliteti i znanju koja ne namjerava raditi što je biračima obećano, već svaki dan iznenađuje temama, ciljevima i prijedlozima koji se nisu spominjali prije izbora - objasnio je Josip Kregar. Mislav Žagar nadovezao se na temu te komentirao da, s obzirom da se standard građana za vrijeme krize smanjio za 12%, a rast od 1% BDP-a neće biti dovoljan da nadoknade gubitke, Vlada nema pravo na 100 dana uhodavanja.

Komentirajući izjavu Tomislava Karamarka o krađi mandata na nedavno održanim parlamentarnim izborima, Josip Kregar objasnio je „ako je Sabor izabran na nelegalan način, uz krađu glasova, onda ni Vlada ne može imati legitimnost“. Mislav Žagar izrazio je nezadovoljstvo izjavom potpredsjednika Vlade te komentirao da su takvom izjavom poljuljani temelji demokracije. 

- Kada netko izjavi tako nešto onda, ukoliko je izjava netočna, treba odstupiti ili netko treba zavšiti u zatvoru. Takvom izjavom otvara se Pandorina kutija, ovo je vrlo ozbiljna izjava koja u pitanje dovodi i predsjedničke izbore, pogotovo ako u obzir uzmemo da u biračkim odborima na parlamentarnim izborima sjede predstavnici stranka, dok na predsjedničkim ne - rekao je.

- S obzirom na iznimno loše stanje na hrvatskoj ljevici, osvrnuli bi se na nedavne izjave Zorana Milanovića. Smatramo da osoba koja razdvaja, a ne spaja ne može biti liderom ljevice, kako se sam prozvao. Zoran Milanović svim se silama potrudio razbiti cijelu ljevicu uništavajući manje stranke kao što smo mi i ORaH te stopirajući moguće koalicije unutar ljevice. Na taj način doslovno je prepustio izbore HDZ-u. Također, osoba koja je stavila svoj potpis na koaliciju s HDZ-om, nikako ne može sebe predstavljati liderom ljevice. Na ljevici je potreban novi lider koji će spajati i okupljati te imati strategiju kako doći do 76 mandata - objasnio je Žagar. Josip Kregar nadovezao se na temu te komentirao da je politika stranke Naprijed Hrvatske podržati okupljanje na ljevici.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa