To je to što me zanima!

Čović: Da nije bilo HDZ-a i Plenkovića teško da bi bili ponosni na rezultate izbora

U hotelu Sheraton susreli su se predstavnici HDZ BiH i hrvatskog HDZ-a na sastanku resorne koordinacije HDZ HR i HDZ BiH, Dragan Čović, Andrej Plenković, Gordan Grlić Radman
Vidi originalni članak

Mislim da je na ovu temu bilo toliko već izjava, dva puta moj državni tajnik Frano Matušić i predsjednik Vlade, prije sat-dva kolega Butković i ne znam što se više treba reći. Nemamo apsolutno nikakvih saznanja i želimo da se stvari odvijaju onako kako je propisano Uredbom EU, sve je što je ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman imao za reći na temu misteriozne i dubiozne kupovine udjela Fortenova grupe, a koje je kupio arapski ulagač od ruske Sberbanke. 

A izjavu je dao s predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem nakon sastanka resorne koordinacije HDZ HR - HDZ BiH.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Zahvaljujem HDZ-u RH i predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću, kao i ministru Grlić Radmanu na koordinaciji koju radimo zadnjih šest godina intenzivno s rezultatima koji mogu biti svima na ponos. Sva područja života hrvatskog naroda u BiH odrađujemo u jednom kontinuitetu kroz institucije zakonodavne i izvršne vlasti u RH. I danas smo sudjelovali u aktivnostima da vidimo kako možemo unaprijediti sve ono što još uvijek treba dignuti na jednu višu razinu kad je u pitanju demografska politika, socio-ekonomski odnosi, znanost i obrazovanje - poručio je Čović.

Da nije bilo HDZ-a i Andreja Plenkovića, naglasio je, teško da bi danas bili ponosni na rezultate na općim izborima u BiH.

- I zbog toga sam ponosan na tih šest godina djelovanja ove vlade ovdje jer nam je uvelike pomogla da pregovaračke procese privedemo na jedno opće zadovoljstvo nas Hrvata u BiH. Siguran sam da ćemo tako i nastaviti, uvjeren sam da će mnoštvo novih ljudi koji će doći u izvršnu vlast hrvatskog naroda u BiH još više stvoriti preduvjete za intenzivniju suradnju - kazao je.

Cilj koordinacije, dodao je ministar Grlić Radman, jest pomoć u približavanju BiH Hrvatskoj te kako bi ona ostvarila kandidacijski status za članstvo u EU.

- Tu je puno područja o kojima vodimo računa, u kojima surađujemo i koje unaprjeđujemo. Definiramo jasne ciljeve s adekvatnim rokovima izvršenja, bilo da je to prometna infrastruktura ili poljoprivreda, prekogranična suradnja, vanjska politika - rekao je naglasivši kako je Vlada na čelu s Plenkovićem uložila velike napore kako bi internacionalizirala pitanje Hrvata u BiH. 

- I mislim da možemo biti zadovoljni i ponosni ishodom izbora koje su ostvarile stranke unutar Hrvatskog narodnog sabora. prije svega HDZ kao vodeća stranka hrvatskog naroda u BiH - rekao je dodavši kako će uskoro biti formirano novo Vijeće ministara te da očekuje da će Vlada održati zajedničku sjednicu dviju vlada.

Idi na 24sata

Komentari 52

  • dominmat 05.11.2022.

    brišu komentare

  • banina 05.11.2022.

    Nebitan lik za nas Hrvate. Opljackao nas do maksimuma

  • Patton1203 04.11.2022.

    Pitanje za one koji razmišljaju zdravorazumski: Kako stranka jedne države može nositi u nazivu predznak druge države? To se isto odnosi i na srpske stranke u Hrvatskoj.

Komentiraj...
Vidi sve komentare