Obavijesti

News

Komentari 52

Čović: Da nije bilo HDZ-a i Plenkovića teško da bi bili ponosni na rezultate izbora

Čović: Da nije bilo HDZ-a i Plenkovića teško da bi bili ponosni na rezultate izbora

U hotelu Sheraton susreli su se predstavnici HDZ BiH i hrvatskog HDZ-a na sastanku resorne koordinacije HDZ HR i HDZ BiH, Dragan Čović, Andrej Plenković, Gordan Grlić Radman

VIDEO

Mislim da je na ovu temu bilo toliko već izjava, dva puta moj državni tajnik Frano Matušić i predsjednik Vlade, prije sat-dva kolega Butković i ne znam što se više treba reći. Nemamo apsolutno nikakvih saznanja i želimo da se stvari odvijaju onako kako je propisano Uredbom EU, sve je što je ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman imao za reći na temu misteriozne i dubiozne kupovine udjela Fortenova grupe, a koje je kupio arapski ulagač od ruske Sberbanke. 

A izjavu je dao s predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem nakon sastanka resorne koordinacije HDZ HR - HDZ BiH.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Zahvaljujem HDZ-u RH i predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću, kao i ministru Grlić Radmanu na koordinaciji koju radimo zadnjih šest godina intenzivno s rezultatima koji mogu biti svima na ponos. Sva područja života hrvatskog naroda u BiH odrađujemo u jednom kontinuitetu kroz institucije zakonodavne i izvršne vlasti u RH. I danas smo sudjelovali u aktivnostima da vidimo kako možemo unaprijediti sve ono što još uvijek treba dignuti na jednu višu razinu kad je u pitanju demografska politika, socio-ekonomski odnosi, znanost i obrazovanje - poručio je Čović.

Da nije bilo HDZ-a i Andreja Plenkovića, naglasio je, teško da bi danas bili ponosni na rezultate na općim izborima u BiH.

- I zbog toga sam ponosan na tih šest godina djelovanja ove vlade ovdje jer nam je uvelike pomogla da pregovaračke procese privedemo na jedno opće zadovoljstvo nas Hrvata u BiH. Siguran sam da ćemo tako i nastaviti, uvjeren sam da će mnoštvo novih ljudi koji će doći u izvršnu vlast hrvatskog naroda u BiH još više stvoriti preduvjete za intenzivniju suradnju - kazao je.

Cilj koordinacije, dodao je ministar Grlić Radman, jest pomoć u približavanju BiH Hrvatskoj te kako bi ona ostvarila kandidacijski status za članstvo u EU.

- Tu je puno područja o kojima vodimo računa, u kojima surađujemo i koje unaprjeđujemo. Definiramo jasne ciljeve s adekvatnim rokovima izvršenja, bilo da je to prometna infrastruktura ili poljoprivreda, prekogranična suradnja, vanjska politika - rekao je naglasivši kako je Vlada na čelu s Plenkovićem uložila velike napore kako bi internacionalizirala pitanje Hrvata u BiH. 

- I mislim da možemo biti zadovoljni i ponosni ishodom izbora koje su ostvarile stranke unutar Hrvatskog narodnog sabora. prije svega HDZ kao vodeća stranka hrvatskog naroda u BiH - rekao je dodavši kako će uskoro biti formirano novo Vijeće ministara te da očekuje da će Vlada održati zajedničku sjednicu dviju vlada.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 52
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a