To je to što me zanima!

U Engleskoj su otrovali bivšeg ruskog špijuna? 'Kritično je...'

Odnosi između Britanije i Rusije su zategnuti od ubojstva bivšeg agenta KGB-a Aleksandera Litvinenka u Londonu 2006., za koje ubojstvo je britanska istraga ustvrdila da ga je vjerojatno odobrio Putin
Vidi originalni članak

Bivši ruski špijun kritično je bolestan nakon izlaganja nepoznatoj tvari u zapadnoj Engleskoj, javio je u ponedjeljak BBC.

Sergej Skripal, navodno 66-godišnjak, dobio je azil u Velikoj Britaniji nakon razmjene špijuna između SAD-a i Rusije 2010., dodaje BBC.

Policija je u nedjelju na klupi u gradu Salisburyju pronašla dvije osobe u nesvijesti. Tretira ih se zbog sumnje na "izloženost nepoznatoj supstanci" te su i dalje u kritičnom stanju, potvrdila je policija.

Odnosi između Britanije i Rusije su zategnuti od ubojstva bivšeg agenta KGB-a Aleksandera Litvinenka u Londonu 2006., za koje ubojstvo je britanska istraga ustvrdila da ga je vjerojatno odobrio predsjednik Vladimir Putin.

Skripal, bivši pukovnik u ruskoj vojnoj obavještajnoj službi, osuđen je u Rusiji 2006. po optužnici da je špijunirao za britansku obavještajnu agenciju MI6 na 13 godina zatvora. Pomilovan je 2010. u okviru razmjene špijuna sa Sjedinjenim Državama, prema tadašnjim medijskim izvješćima.

 

Idi na 24sata

Komentari 38

  • Major Gašpar 06.03.2018.

    Za sve loše na svijetu vjerojatno je kriv Putin zato jer netko mora biti kriv ,a najlakše je okriviti nekoga ko je nedostupan i ne može se adekvatno braniti što ne znači da sve navedeno nije istina ali isto tako ne znači niti da je istina !? Pametnom dosta !

  • belizagrebgrad 06.03.2018.

    Jedan rus više manje, samo na 24 ih ima stotinjak, ali nisu bivši.

  • Nik Dubrovnik 06.03.2018.

    Svi opravdavaju trovanje ruskog špijuna jer je izdao svoju zemlju, dok u isto vrijeme slave izdajnika Snowdena. Žešće licemjerje od naših vrlih rusofila i putinovih podguznih musica

Komentiraj...
Vidi sve komentare