To je to što me zanima!

Izrael odbio međunarodnu istragu o napadu na konvoj

EU i SAD su predložile istragu o incidentu u kojem je poginulo devet aktivista. Izraelci su odbili sve zahtjeve. Poručuju da nema potrebe za istragom
Vidi originalni članak

Izrael je odbio zahtjeve za nezavisnom istragom upada na brodove s pomoći u kojem je poginulo devet ljudi. Aktivisti tvrde da su Izraelci neopravdano otvorili vatru na posadu i putnike. Izraelci pak tvrde da su djelovali u skladu s ovlastima, te su zapucali nakon što su ih aktivisti napali. Čak su i SAD stale uz zahtjev EU-a za nezavisnom istragom. Izraelski ministar financija je izjavio da što se Izraela tiče nema potrebe za nikakvom istragom. Premijer Benjamin Netanyahu na televiziji je rekao kako podupire blokadu pojasa Gaze. U napadu je ubijeno nekoliko Turaka, a nakon incidenta Turska je povukla veleposlanika iz Izraela. Premijer je incident nazvao državnim terorizmom. U Izraelu tvrde da je Fond humanitarne pomoći pun radikalnih Islamista povezanih s Al Qa'idom. Zapisi s broda pokazuju da su sukob započeli Izraelci, a aktivisti na brodu su mahali bijelim zastavama, piše ABC News.

AKTIVISTI STIGLI U ISTANBUL
Stotinjak aktivista sa brodova koji su krenuli prema pojasu Gaze stiglo je u Istanbul. U zračnoj luci ih je dočekalo na tisuće pristaša. U Istanbul su stigla i tijela devet poginulih Turaka.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • bbbaka 03.06.2010.

    sabo@podrska koment

  • nevidljiv_ca 03.06.2010.

    Sto je to Antisemitizam? U Izraelu imamo 12% SEMITA, ostatak cine Khazari i Ashkenazi Zhidovi, a u okruzenju Izraela zivi preko 250 milijuna SAMITA. sto je onda antisemitizam? Bog!

  • milangirl86 03.06.2010.

    Free Palestina!!!!!!!!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare