To je to što me zanima!

Izrael: Prekidanje popuštanja mjera, nagli rast broja oboljelih

Premijer je upozorio kako bi se Izrael mogao suočiti s dvostruko većim brojem novozaraženih u sljedećih deset dana i pozvao građane da drže fizičku distancu, nose zaštitne maske i održavaju osobnu higijenu
Vidi originalni članak

Izrael će prekinuti popuštati mjere uvedene zbog pandemije korona virusa nakon naglog porasta novozaraženih, izjavio je u ponedjeljak izraelski premijer Benjamin Netanyahu.

- Vrlo je oštar rast broja oboljelih - kazao je Netanyahu dodajući da će ponovno uvesti ograničenja kako bi se zaustavio taj trend.

- Odlučili smo zaustaviti popuštanje mjera koje smo planirali u idućih nekoliko dana - kazao je izraelski premijer.

Upozorio je kako bi se Izrael mogao suočiti s dvostruko većim brojem novozaraženih u sljedećih deset dana i pozvao građane da drže fizičku distancu, nose zaštitne maske i održavaju osobnu higijenu.

POZDRAV IZ ZEMLJE SAFARI Iz Afrike u Split danas stiže Hrvat zaražen korona virusom

Netanyahu nije precizirao koje su mjere popuštanja bile planirane, no izraelski su mediji objavili da su se trebale obnoviti željezničke veze, a očekivalo se otvaranje kazališta i kina.

Izrael je prijavio ukupno 17863 slučaja zaraze korona virusom i 298 umrlih od zaraze. 

Sredinom travnja vlada je počela postupno popuštanje mjera dopuštajući otvaranje škola, pokretanje gospodarstva, rad trgovačkih centara, restorana, barova te otvaranje plaža.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Aron3 09.06.2020.

    Krivi Palestinci? Treba još okupirati ...

  • BlackRaven 08.06.2020.

    CNN-ova škola. "kreiranje vijesti prema potrebama". Pokušaavaju nas uvjeriti da "je loše popustiti mjere" vađenjem iz konteksta i više nego slobodnim shvaćanjem matematike i statistike. To više nitko sa dva grama mozga ne puši niti u EU niti valjda u rvackoj. Osim vladajućih naravno, kojima ovo stanje paše.

  • najiram 10 08.06.2020.

    kaštiga božja mora dojti na židve kuljko je ljudi radi njive pohlepnosti pomrlo...a da ne govorim o učenju iz tore o uništenju krščanstva...bog im mora poslati kugu koja ih bode kaznila još na ovom svetu...

Komentiraj...
Vidi sve komentare