News

Komentari 3

Izrael: Prekidanje popuštanja mjera, nagli rast broja oboljelih

Izrael: Prekidanje popuštanja mjera, nagli rast broja oboljelih

Premijer je upozorio kako bi se Izrael mogao suočiti s dvostruko većim brojem novozaraženih u sljedećih deset dana i pozvao građane da drže fizičku distancu, nose zaštitne maske i održavaju osobnu higijenu

Izrael će prekinuti popuštati mjere uvedene zbog pandemije korona virusa nakon naglog porasta novozaraženih, izjavio je u ponedjeljak izraelski premijer Benjamin Netanyahu.

- Vrlo je oštar rast broja oboljelih - kazao je Netanyahu dodajući da će ponovno uvesti ograničenja kako bi se zaustavio taj trend.

- Odlučili smo zaustaviti popuštanje mjera koje smo planirali u idućih nekoliko dana - kazao je izraelski premijer.

Upozorio je kako bi se Izrael mogao suočiti s dvostruko većim brojem novozaraženih u sljedećih deset dana i pozvao građane da drže fizičku distancu, nose zaštitne maske i održavaju osobnu higijenu.

Netanyahu nije precizirao koje su mjere popuštanja bile planirane, no izraelski su mediji objavili da su se trebale obnoviti željezničke veze, a očekivalo se otvaranje kazališta i kina.

Izrael je prijavio ukupno 17863 slučaja zaraze korona virusom i 298 umrlih od zaraze. 

Sredinom travnja vlada je počela postupno popuštanje mjera dopuštajući otvaranje škola, pokretanje gospodarstva, rad trgovačkih centara, restorana, barova te otvaranje plaža.

Najčitaniji članci