To je to što me zanima!

Izraelska vlada: 'Nećemo se suzdržavati od operacije širokog razmjera, Hamas će nam platiti'

Hamas je preuzeo odgovornost za napade i objavio početak vojne operacije protiv Izraela. Izraelski premijer Benjamin Netanyahu je obavijestio građane da je država u ratu
Vidi originalni članak

24sata su u posjedu izvješća izraelske vlade koje je proslijeđeno netom nakon napada na Izrael iz palestinskog pojasa Gaze. U izvješću navode da Izraelci provode operaciju Iron Swords (Željezni mačevi) protiv Hamasa. Podsjetimo, Hamas je preuzeo odgovornost za napade i objavio početak vojne operacije protiv Izraela. Izraelski premijer Benjamin Netanyahu je obavijestio građane da je država u ratu. 

STRAVIČNI NAPAD HAMASA VIDEO Palestinci probili ogradu na granici, plešu na tenku za kojeg tvrde da je oduzet Izraelu

- Ovog jutra počeo je masivni raketni napad iz Pojasa Gaze na izraelski teritorij, a teroristi su se infiltrirali u zemlju na više različitih točaka. Ovo je opširan teroristički napad na civilnu populaciju u Izraelu, usred blagdana, dok su stotine Izraelaca bile na putu prema sinagogama sa svojim obiteljima. Kao dio napada, koji se i dalje odvija u punoj snazi, teroristička organizacija ispaljuje projektile prema gradovima na jugu i u centru Izraela te prema Jeruzalemu. Radi se o vatri koja je namijenjena civilima. U ovo vrijeme, Hamasovi teroristi su se infiltrirali na izraelski teritorij kako bi ozlijedili i ubili što je više moguće civila - navodi se u izvješću.

- Izraelske snage rade na tome da zaštite civile što više mogu na svim frontama. Hamas i sve terorističke organizacije će platiti za ovaj čin - dodaju.

IZ MINUTE U MINUTU Raste broj mrtvih u napadima u Izraelu i Gazi, izraelski premijer obećao Hamasu 'moćnu osvetu'

U izvješću se dalje navodi kako je Hamas pokrenuo napad na građane Izraela, i to s juga prema Tel Avivu i Jeruzalemu, uz infiltraciju terorista u južna sela i gradove, kako bi pokušali ubiti ljude na putu do sinagoga. Kako navode, ovaj napad je uslijedio bez ikakvog ranijeg povoda ili akcije sa strane Izraela te dolazi nakon dug perioda u kojem je Izrael pokušavao smiriti situaciju u Pojasu Gaze.

- Ovaj napad opet dokazuje, za one koji su sumnjali, kako Hamasu nije u interesu zaštititi građane. Izrael će reagirati na svaki mogući način da zaštititi svoje građane i neće se ustručavati od operacije širokog razmjera u Gazi. Izrael je spreman učiniti što je potrebno dok ciljevi ne budu postignuti. Hamas će snositi posljedice ovih događaja. Teroristička organizacija je ogranak Ajatolahovog režima u Iranu, koja proaktivno podupire terorističku aktivnost protiv Izraela i Židova diljem svijeta - stoji u izvješću.

RATNO STANJE U ZEMLJI Veleposlanstvo za 24sata: 'Ne znamo koliko je Hrvata sada u Izraelu jer im ne treba viza'

- Stanovnici Pojasa Gaze nisu neprijatelji Izraela. Izrael poduzima i poduzimat će sve što je moguće kako bi spriječili štetu nad ljudima koji nisu uključeni u ovo, ali terorističke organizacije s namjerom operiraju unutar civilne populacije te čine ratne zločine, pucajući po civilima, a istovremeno koriste stanovnike Gaze kao ljudske štitove - navodi se, između ostalog, u izvješću.

Tijek događaja iz minute u minutu pratite OVDJE.

Idi na 24sata

Komentari 50

  • Aron333 07.10.2023.

    Koja god država pod okupacijom drži tuđi teritorij, ne može se zvati demokratskom.

  • fliko 07.10.2023.

    Naslov je o Putinu?

  • 07.10.2023.

    Sad po starom dobrom običaju ...za jednog židova...tisuću palestinaca ...pa se onda svi čude kako su ti palestinci militantni na svojoj zemlji!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare