To je to što me zanima!

Izraelski ministar Bezalel Smotrich: Palestinci ne postoje!

Ova povijesna istina mora se čuti diljem svijeta, uključujući i Bijelu kuću u Washingtonu, rekao je ministar financija
Vidi originalni članak

Izraelski krajnje desničarski ministar financija Bezalel Smotrich zanijekao je postojanje palestinskog naroda i rekao da je to koncept izmišljen prije manje od 100 godina, u komentarima izrečenim u nedjelju navečer u Parizu.

"Ne postoje Palestinci jer ne postoji palestinski narod", rekao je Smotrich na događaju u glavnom gradu Francuske, prema medijskim izvješćima.

Koncept su, rekao je Smotrich, izmislili "neki Arapi u regiji kako bi se borili protiv cionističkog pokreta".

Ova "povijesna istina" mora se čuti diljem svijeta, uključujući i Bijelu kuću u Washingtonu, dodao je.

NE ŽELE ESKALACIJE Izrael i Palestinci dogovorili mehanizam suzbijanja nasilja

"Ne postoji palestinska povijest. Ne postoji palestinski jezik", nastavio je Smotrich u obraćanju koje je održano na hebrejskom.

Dodao je da su ljudi poput njega i njegovih djedova i baka "pravi Palestinci" te istaknuo da njegova obitelj živi u regiji već trinaest generacija.

Palestinsko ministarstvo vanjskih poslova reagiralo je na Smotričeve zapaljive izjave. Izjavu je nazvalo "rasističkom, fašističkom i ekstremističkom" i priopćilo da ona potiče daljnju eskalaciju u regiji.

Smotričevi komentari došli su u vrijeme dok su u nedjelju u Egiptu trajali pregovori između palestinskih i izraelskih dužnosnika o suzbijanju rastućeg nasilja na drugom takvom sastanku u manje od mjesec dana.

Dužnosnici su obećali da će raditi na deeskalaciji nasilja uoči svetog muslimanskog mjeseca ramazana. Prijašnjih su godina izbili sukobi između izraelske policije i Palestinaca kod jeruzalemske džamije Al Akse na vrhuncu ramazana, koji se ove godine poklapa sa židovskom Pashom i kršćanskim Uskrsom.

'VODE NAS U DIKTATURU' Izraelski rezervisti pridružili su se pravosudnim prosvjedima

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Pastafaristia 31.03.2023.

    Adolf je barem priznao da Židovi postoje.

  • petarpan242 20.03.2023.

    ništa nije naučio iz holokausta.

  • ribarica 20.03.2023.

    I to govori čovjek koji je pripadnik naroda koji je proživio užase holokausta. Što je njima priredio Hitler to sad oni rade ARAPIMA Palestincima, jer postoje ARAPI Egipćani, ARAPI Sirijci, ARAPI Kuvajćani........ da ne nabrajam. Do 47. su bili njemački Židovi, hrvatski Židovi, ruski Židovi.......izraelski Židovi su postali tek 47. kad je Amerika kumovala nastanku Izraela na teritoriji koju su nekada Židovi nastanjivali skupa s Arapima i masovno napustili prije više stoljeća, da bi nakon što su se tamo počeli vračati, istjerali ARAPE Palestince iz svojih domova.

Komentiraj...
Vidi sve komentare