To je to što me zanima!

Izručili ga: Hrvat u Kini kupio pet bačvi materijala za ecstasy

Slovenci su izručili Jozu Perića, kojem je “roba” od 10 milijuna kuna zapela u slovenskom Kopru. Tvrtka koja je naručila bačve s gnojivom završila je u stečaju
Vidi originalni članak

Da je prekursor došao do Perića, od njega je mogao napraviti od pet do sedam milijuna tableta ecstasyja, vrijednih 10 mil. kuna. S tom količinom droge na godinu dana zadovoljili bi se konzumenti u Sloveniji, RH i BiH.

Perić, državljanin Hrvatske i BiH, vlasnik je tvrtke u BiH. Od 1998. do 2008. živio je u Nizozemskoj. Njemačka policija za njim je izdala potjernicu zbog droge. Prije je osuđivan za krivotvorenje, a kod njega su nađeni krivotvoreni dokumenti. Perića sumnjiče da je u Kini preko tvrtke iz Hrvatske koja uvozi umjetno gnojivo, naručio tonu prekursora u pet bačvi. 

Dok je pošiljka od 50 bačvi s gnojivom, među kojima je bilo i pet bačvi pekursora, stigla u Koper, tvrtka koja ih je naručila završila je u stečaju. Perić je smišljao kako doći do pošiljke, pa je čak razmatrao i mogućnost da preuzme tvrtku u stečaju. Zagrebački sudac istrage poslao je Perića na mjesec dana u istražni zatvor. 

Idi na 24sata

Komentari 52

  • 26.01.2013.

     ukinuti dvojno državljanstvo, ništa dobroga nije s tim postignuto

  • user_47682 26.01.2013.

    Jozo Perić zvani Tukeša iz općine Stolac,BiH

  • mariocalabrese 26.01.2013.

    Bosanac izrucen Hrvatskoj samo zato sto ima Hrvatske Papire, ja mislim da je red da ga vrate odakle se dotepo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare