Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Izručili ga: Hrvat u Kini kupio pet bačvi materijala za ecstasy

Slovenci su izručili Jozu Perića, kojem je “roba” od 10 milijuna kuna zapela u slovenskom Kopru. Tvrtka koja je naručila bačve s gnojivom završila je u stečaju

24sata
Foto: 24sata
52 komentara

Da je prekursor došao do Perića, od njega je mogao napraviti od pet do sedam milijuna tableta ecstasyja, vrijednih 10 mil. kuna. S tom količinom droge na godinu dana zadovoljili bi se konzumenti u Sloveniji, RH i BiH.

Perić, državljanin Hrvatske i BiH, vlasnik je tvrtke u BiH. Od 1998. do 2008. živio je u Nizozemskoj. Njemačka policija za njim je izdala potjernicu zbog droge. Prije je osuđivan za krivotvorenje, a kod njega su nađeni krivotvoreni dokumenti. Perića sumnjiče da je u Kini preko tvrtke iz Hrvatske koja uvozi umjetno gnojivo, naručio tonu prekursora u pet bačvi. 

Dok je pošiljka od 50 bačvi s gnojivom, među kojima je bilo i pet bačvi pekursora, stigla u Koper, tvrtka koja ih je naručila završila je u stečaju. Perić je smišljao kako doći do pošiljke, pa je čak razmatrao i mogućnost da preuzme tvrtku u stečaju. Zagrebački sudac istrage poslao je Perića na mjesec dana u istražni zatvor. 

Možda vas zanima i ovo:
Message