To je to što me zanima!

Izvan kontrole? Henriquezov pas napao dijete i prošle godine

Pas Dinamova igrača Angela Henriqueza u rujnu je ugrizao dječaka za lice. Godinu dana ranije njegov pas napao je curicu. Njegov pas tad je izašao iz dvorišta na ulicu i nasrnuo na maloljetnicu
Vidi originalni članak

Nemam komentara, kratko je putem glasnogovornika kluba poručio nogometaš GNK Dinama Angelo Henriquez (23). O njemu smo pisali nakon što je njegov kratkodlaki ptičar star dvije godine 22. rujna u jutarnjim satima na zagrebačkom Jelenovcu napao 21-mjesečnog dječaka i ugrizao ga za lice. Dječak je završio u bolnici, gdje je dobio 50-ak šavova te su ga zadržali na promatranju. Njegov otac potvrdio nam je da se dječak dobro oporavlja.

- On je sad kod kuće, izvadili su mu šavove i ožiljci dobro zarastaju. Još je u strahu - kazao nam je. Henriquez, koji se odmah nakon napada oglasio i u priopćenju ispričao, tom prilikom nije spomenuo kako to nije prvi put da je njegov pas napao dijete.

Naime, kako su nam potvrdili iz zagrebačke policije, policajci iz Maksimira intervenirali su 27. rujna prošle godine u Remetama. Njegov pas tad je izašao iz dvorišta na ulicu i nasrnuo na maloljetnicu. Utvrdili su da ga je ostavio bez nadzora te ga prekršajno prijavili. Kaznu je vjerojatno odmah platio jer na Prekršajnom sudu nisu primili optužni prijedlog protiv njega. Kako doznajemo, Henriquez ne negira napad, tek kaže da tad nije bio kod kuće.

Iz Ministarstva poljoprivrede odgovorili su nam da je njihova veterinarska inspekcija postupala u rujnu ove godine nakon što je pas ugrizao dječaka. Iako tijekom nadzora nije pokazivao agresivnost, psa su proglasili opasnim. Henriquez ga mora držati pod stalnim nadzorom te pas mora proći ispit socijalizacije i dresuru.

Idi na 24sata

Komentari 88

  • lorim1 13.10.2017.

    Cekaj malo... Kako sad pticar? Sta ne grizu samo Pitt bull i Staford? Ma tu je neko pogrijesio... Morat cemo sad i pticare pocet zabranjivat... Da da pticari su opasna pasmina... I Maltezeri nisu bas bezazleni.

  • bluehotel 13.10.2017.

    Koja glupost! Proglašen opasnim, mora ga držati pod nadzorom... Pa da ga zna držati pod nadzorom ne bi napao dvoje djece u godinu dana!

  • ljubica ljubičica_1 13.10.2017.

    eutanazirat tu pačetinu.a gazdu dobro opalit po đepu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare