To je to što me zanima!

Izvanredne mjere i dalje na snazi u Lici, voda se povlači

Očekuje se da će se voda povući iz podruma nekoliko kuća u Ličkom Novom koje su od sinoć poplavljene, jer je vodostaj Novčice jutros pao za oko 12 centimetara u odnosu na sinoć
Vidi originalni članak

U Lici su i dalje na snazi izvanredne mjere obrane od poplave proglašene u srijedu zbog bujičnih poplava, no više ne pada kiša nego snijeg, voda se s poplavljenog područja povlači u ponore i očekuje se smirivanje, doznaje se u četvrtak u od županijskog voditelja Civilne zaštite Jose Živkovića.

VOZAČI OPREZ U Lici izvanredne mjere obrane od poplave, zatvorene su brojne ceste. Za sutra najavili snijeg

Također se očekuje i da će se voda povući iz podruma nekoliko kuća u Ličkom Novom koje su od sinoć poplavljene, jer je, kako kaže gradonačelnik Gospića Karlo Starčević, vodostaj Novčice jutros pao za oko 12 centimetara u odnosu na sinoć. Očekuje da će se voda u Ličkom Novom do večeras povući i iz podruma i s prometnica.

Još se brže povlači voda u Pazarištu jer je vodostaj Tisovca metar i pol niži nego jučer, kaže Starčević i naglašava da na velikom prostoru grada Gospića nigdje drugdje problema nema, a u ta dva mjesta je tako oduvijek za velikih kiša, a za sve se potrebe stanovništva pobrinu vatrogasci i HGSS, te policija.

STIŽE I SNIJEG Vodostaji blizu vrhunca: Ceste poplavljene u Karlovcu, kuće štite vrećama i ispumpavanjem

U Lici su u utorak proglašene izvanredne mjere za obranu od poplave za rijeku Tisovac, a u srijedu i za Bogdanicu Novčicu te Kosinjski Bakovac jer su obilne kiše podigle vodostaje na rijekama i potocima zbog čega je došlo do izlijevanja na ceste, ponegdje i u podrume kuća.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare