To je to što me zanima!

Izvor iz EK: Završno izvješće o monitoringu bit će pozitivno

Izvješće bi trebalo biti objavljeno u drugoj polovici ožujka, a izvor iz Europske komisije je slikovito rekao kako su 'nalazi sistematskog pregleda posve uredni'
Vidi originalni članak

U završnom izvješću o monitoringu za tri poglavlja europske pravne stečevine, Europska komisija će Hrvatskoj dati pozitivnu ocjenu čime se daje do znanja da su ispunjeni svi kriteriji za članstvo u Europskoj uniji, doznaje HRT od izvora iz EK. 

Izvješće bi trebalo biti objavljeno u drugoj polovici ožujka, a izvor je slikovito rekao kako su 'nalazi sistematskog pregleda posve uredni'. 

Na oko 15 stranica, EK će se usredotočiti na 10 zadaća koja spadaju u tri poglavlja europske pravne stečevine: Tržišno natjecanje, Pravosuđe i temeljna prava i Pravda, sloboda i sigurnost. 

Pozitivno izvješće i rješenje pitanja Ljubljanske banke posljednje su stavke za ulazak Hrvatske u EU. Hrvatski pristupni ugovor još trebaju ratificirati Njemačka, Danska i Slovenija.  

Idi na 24sata

Komentari 45

  • dadili 10.03.2013.

    mora se srušiti i vlada i predsjednik prije ulaska , tako da nema tko mahat repom 1. srpnja...

  • 09.03.2013.

    Ulazak EU u Hrvatsku: vlada je sve pripremila, gaće su na podu, narod je na koljenima, jadan i osiromašen, mogu nam ući.

  • optimistika 09.03.2013.

    Operacija uspjela pacijent umro (Hrvatski štediše pacijenti a Slovenija guzooperater).

Komentiraj...
Vidi sve komentare