To je to što me zanima!

Izvrijeđali tvorca Ustava: Nije htio platiti cestarinu

Incident na autocesti: Profesor Smerdel nije vidio "sitnu" obavijest da je zatvoren izlaz Mokrice te je morao voziti 15 km više. Odbio je platiti cestarinu
Vidi originalni članak

Bivši dekan Pravnog fakulteta u Zagreb, prof. dr. Branko Smerdel ušao je u petak ujutro na autocestu Zagreb-Macelj (AZM). Tek nakon što je uzeo karticu uočio je natpis upozorenja da je izlaz Mokrice, gdje je trebao sići, zatvoren zbog prometne nesreće. Zbog toga je po magli morao produljiti do izlaza Sv. Križ Začretje. Dolaskom na naplatne kućice rekao je službenici kako bi sada oni njemu trebali platiti jer je, zbog neadekvatno istaknute obavijesti, morao prijeći dodatne kilometre po lošim vremenskim uvjetima. Blagajnica mu je, kaže, drsko uzvratila neka izvoli platiti cestarinu te mu zaprijetila policijom.
- Uredno sam joj se predstavio i zamolio je njezino ime, no ona je tada pozvala kolegu koji me je počeo tjerati da vozim u nazad autocestom - ispričao je za Večernji list dr. Smerdel, inače stručnjak za ustavno pravo i jedan od tvoraca hrvatskog Ustava. Dodao je kako su se službenici počeli prema njemu ponašati kao da imaju policijske ovlasti te da su ga pokušali legitimirati. Na kraju su ga natjerali da ispuni formular s izjavom pa mu još i prigovarali da je to loše i nečitko napisao. Glavni inženjer iz AZM-a, Nikola Bulić kazao je kako je Smerdel odbio platiti cestarinu izazivajući nepotrebni zastoj u prometu te je moralo intervenirati pomoćno osoblje. Dodao je kako je profesor u 10.05 sati napustio naplatnu postaju ne plativši cestarinu. Za sve postoje svjedoci i videozapis. Inače, cestarina je iznosila 18 kuna.

Idi na 24sata

Komentari 29

  • Marko_zg 24.09.2010.

    Zašto bi platio za dodatnu dionicu ako je htio izaći na prethodnoj? trebali su naplatititi istu cijenu kao da izlazi na prethodnoj (ako sam dobro shvatio)

  • buco1985 24.09.2010.

    niste u pravu jer na kartici piše samo ulazna postaja tako da bi svi koji idu do tog drugog izlaza isto mogli reči da su imali namjeru baš izači na prethodnom i platiti manje

  • be yourself 24.09.2010.

    Ko mu j ekriv, šta ne vozi sporije i šta ne gleda pažljivije, sve piše...

Komentiraj...
Vidi sve komentare