To je to što me zanima!

Izvukli su prvo tijelo iz olupine Airbusa koji je pao u Atlantik

Stručnjaci su tijelo na površinu izvukli malim podmornicama s dubine od čak četiri kilometra. Uzorke su poslali u laboratorij u Francuskoj kako bi identificirali tijelo
Vidi originalni članak

Francuski ronioci su na površinu izvukli tijelo jednog od putnika koji su poginuli 1. lipnja 2009. godine nakon što se Airbus A330 srušio u Atlantski ocean. U nesreći je poginulo 228 ljudi. 

Stručnjaci su tijelo na površinu izvukli malim podmornicama s dubine od čak četiri kilometra, prenosi BBC. Uzorke DNK su poslali u laboratorij u Francuskoj kako bi identificirali tijelo. Policija je izvijestila kako nisu sigurni mogu li sva tijela izvući iz olupine zrakoplova. Podaci iz crnih kutija aviona koje su pronašli mogli bi otkriti uzroke nesreće. Crne kutije pronašli su tek nedavno, skoro dvije godine nakon nesreće.

Zrakoplov kompanije Air France je letio iz Rio de Janeira prema Pariza kada je pao u ocean. Nakon nesreće su pronašli 51 tijelo kako pluta na površini mora. Francuski stručnjaci se služe podmorskim robotima kako bi došli do ostalih tijela i ostataka olupine aviona. Obitelji poginulih se razilaze u mišljenju što se tijela tiče. Neki misle kako bi ih trebalo izvući iz olupine aviona, dok neki smatraju da bi dno oceana trebalo biti posljednje počivalište njihovih najmilijih. 

Idi na 24sata

Komentari 8

  • user_49141 06.05.2011.

    Nadam se da je tijelo koje su pronašli naš Crikveničan, da ga obitelj može dostojno pokopati u obiteljskoj grobnici.

  • tatamlata 05.05.2011.

    Komentar za sve : mrtvo tijelo u dubini mora ostane dugo cijelo. Tamo je hladno i nema velikih predatora. Dobar primjer je ovo: http://www.taunuskaefer.de/_index.html?/_verschollen.htm Covjek je svojom VW bubom vozio preko zaledjenog jezera i zaronio za sva vremena. Nakon 33 godine mini podmornica je vozaca nasla u u kompletnom stanju. Duboka i hladna voda ga je konzervirala. Iz pijeteta su maknuli sliku nastradalog koji je potrbuske lezao 5 m od vozila. Vidio sam TV film na kojem se jasno vidio covjek, glava i ruke su mu izgledale cijele a hlace na guzici su mu bile izbocene. kao da je potonuo dan ranije.

  • dino_92 05.05.2011.

    4 kilometra, na toj dubini niti nema sunčeve svjetlosti znači potpuni mrak a temperatura -3 do 3 stupnja, znači tijelo ako je u olupini moguče da se nije ni raspalo a ni morski psi sigurno nemaju šta radit na toj dubini.

Komentiraj...
Vidi sve komentare