To je to što me zanima!

Izvukli tijelo ronioca koji je u subotu nestao u Cetini

Tijelo Dejana Šarmana (38), slovenskog instruktora ronjenja, pronašli su u ponedjeljak. Dejan je nestao u subotu kraj izvora Cetine
Vidi originalni članak

Nakon vrlo zahtjevne dvodnevne podvone potrage u ponedjeljak ujutro pronađeno je tijelo slovenskog ronioca Dejana Šarmana (38) na izvoru Cetine. Uočili su ga u jednom od podvonih kanala na 24 metara  dubine, u blizini gdje je nestao u subotu poslijepodne prilikom podvodnih istraživanja sa svojim prijateljima.
- Na nekih 50 metara dubine pogriješio je i ušao u tzv."dimnjak", slijepi kanal i umjesto da izroni ostao je zatočen. Problem je, a to se pokazalo i u podvodnoj potrazi, da mjehurići zraka podižu talog sa stijena i gotovo se ništa ne vidi - objasnio je Vinko Prizmić, pročelnik  Hrvatske gorske službe spašavanja. Za Šarmanom, inače ronilačkim isntruktorom iz Maribora, tragali su posebno obučeni speleo-ronioci HGSS-a iz Splita, Zagreba i Makarske, koji su se u potrazi spuštali i na 100 metara dubine. Zbog vrlo teških uvjeta i posebnih smjesa u bocama za ronjenje tri su ekipe mogle zaroniti samo jednom dnevno.
- Ovo nam je zbog uvjeta bila jedna od najtežih akcija podvodnih spašavanja. Tijelo nesretnog ronioca je izvučeno u 10.30 sati prilikom petog zarona naših ronilaca - rekao je Prizmić. Čekaju se rezultati započetog policijskog očevida PU šibensko-kninske.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • sikorsky 13.07.2009.

    Jel je barem uspio aktivirati bombe?

Komentiraj...
Vidi sve komentare