To je to što me zanima!

J. Galinec: Mislim da znam tko je poslao batinaše...

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Prvi čovjek Industrogradnje Josip Galinec osjeća se bolje i nada se da će uskoro kući. Kaže da ima prilično jake indicije o tome tko stoji iza napada
Vidi originalni članak

Svaki dan osjećam se sve bolje. Nadam se da ću već sljedeći tjedan na kućnu njegu, rekao je za 24sata u subotu predsjednik Uprave Industrogradnje Josip Galinec (36), koji se nakon napada batinaša oporavlja u bolnici Sestara milosrdnica u Zagrebu. Kaže da ima prilično jake indicije o tome tko stoji iza napada te je o tome već obavijestio policiju. No nije želio nikog imenovati dok obrada ne bude gotova. Za Večernji list je rekao kako se radi o četiri ili pet osoba.
- Znate, jedno je sumnjati, no to treba i dokazati. Imam povjerenje u našu policiju da to mogu riješiti - priča Galinec. Želi završiti poslove koje je započeo i neće dopustiti da mu batinaši promijene planove. Otkrio je kako je prve prijetnje, koje su bile vrlo eksplicitne, dobio prije nešto više od dvije godine. Kobne srijede kad je pretučen bio je na kratkom sastanku u Hotelu Internacional u Vukovarskoj.
Nasilje se, čini se, širi i na druge gradove. Isti dan oko 22 sata u Slavonskim Barama kraj Orahovice maskirani napadači bejzbol-palicama pretukli su Marka Kljajića (46) i slomili mu ruku i stopalo. Prije mjesec dana zapalili su mu Mercedes.

GALINEC PRIJAVIO BOLJATA
U medijima se nakon što je Galinec pretučen, počeo spominjati sukob s Draganom Buljatom oko hotelskog kompleksa Duga Uvala, te sukob s dioničarom Elektroprometa Mihaelom Ljubasom.
Sukob s Ljubasom nazvao je 'pasivnim', jer u Elektroprometu je, kaže, više skupina dioničara s kojima se Ljubas borio za prevlast. Međutim, sukob s Buljatom smatra nešto ozbiljnijim.
- S Boljatom je nastao jedan višegodišnji spor oko kompleksa Duga Uvala, a krenuo je do moga dolaska u Industrogradnju. Njegove prijetnje traju od jeseni 2005. godine - rekao je Galinec za Večernji list. Kada je Galinec kupio dionice Industogradnje, počeli su pritisci da proda svoj udjel Boljatu koji bi ih čuvao za Zvonimira Matića, tadašnjeg direktora Industrogradnje. Zauzvrat  Boljat bi koristio kompleks Duga Uvala. Vrhunac sukoba nastao je kada je Boljat falsificirao potpis na kupoprodajnom ugovoru kako bi sve dionice pripale njemu. Kada je stigla sudska tužba, piše Večernji, Galinec je podnio kaznenu prijavu čime je kasnije spriječen prijenos dionica, a započete prijetnje. Ovo ljeto je Industrogradnja pokušala ući u posjed te nekretnine u Dugoj Uvali za koju su tvrdili da Boljat ne plaća najam niti se drži ugovora.
- Ne želim špekulirati, ali Boljat je sigurno osoba koja je učinila  niz kaznenih i kriminalnih radnji, i spreman je za takve postupke - kaže Galinec.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • nix_zgd 21.09.2008.

    murija ga je trebala pretuć, on je građevinski mafijaš...

  • Otkud znam 21.09.2008.

    To se zove *biznismen* na balkanski nacin

  • Virus 20.09.2008.

    dobro znaš kome si stao na žulj!

Komentiraj...
Vidi sve komentare