To je to što me zanima!

''Ja sam poslao dečke da lijepe plakate, još mi se noge tresu''

Trojica članova Mladeži HDZ-a u noći na četvrtak napadnuti su dok su u Konšćici lijepili plakate stranke. Predsjednik GO HDZ-a Tomislav Masten je u strahu
Vidi originalni članak

Mirno i u tišini lijepili smo plakate ne izazivajući nikoga. Bez upozorenja zasuti smo rafalnom paljbom, rekao je Martin Komes. On je jedan od trojice mladića u dobi od 24 do 25 godina, koji su članovi Mladeži HDZ-a, a u noći na četvrtak, nešto iza ponoći za dlaku su izbjegli metke 69-godišnjaka iz Konšćice kod Samobora. Iako je osumnjičeni policiji rekao da je pucao jer je mislio da su dečki kriminalci te tvrdi da to nema veze s politikom, predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Samobor Tomislav Masten smatra da je ovaj događaj posljedica naelektrizirane političke situacije u gradu.

- Još mi se tresu noge od događaja. Ja sam poslao te dečke da idu lijepiti plakate. Ne znam što bih rekao njihovim obiteljima i suprugama da je metak drugdje završio - kazao je.

Naime, Komes je oženjen i ima dijete staro tek četiri mjeseca. Masten je kazao i da ovo nije izolirani slučaj u Samoboru, u kojem se zaposlenicima u gradskim tvrtkama prijeti da će ostati bez posla ako će na predstojećim izborima glasati za HDZ. Pozvao je političke suparnike da se u izbornoj borbi služe političkim metodama da se ovakve stari više ne ponove. Masten je kazao i da ne može prihvatiti činjenicu da netko ljude, koji se šeću i mirno lijepe plakate, smatra lopovima pa zbog toga događaj ipak povezuje s politikom odnosno posljedicom naelektrizirane situacije u Samoboru. Potpredsjednik HDZ-a Dražen Bošnjaković najoštrije je osudio pucnjavu na članove Mladeži.

- Ovo su ipak izbori, oni nisu vrijedni da bilo tko strada. Može netko voljeti ili ne voljeti HDZ, ali nezadovoljstvo se iskazuje na izborima - kazao je.

Pozvao je sve da izbori prođu u demokratskom i tolerantnom ozračju, a od državnih tijela zatražio je da počinitelj sukladno zakonu bude procesuiran i kažnjen.

Član Predsjedništva Mladeži HDZ-a Tvrtko Lovrić ovaj napad nazvao je oblikom liberalnog fašizma te ohrabrio sve mlade da nastave zastupati svoje stavove.


Idi na 24sata

Komentari 219

  • davordc 17.05.2013.

    meni puca k........ za hdz

  • Prudens 17.05.2013.

    Tko im kriv što idu u ponoć lijepiti plakate da ih nitko ne vidi da su to oni zalijepili...

  • Drunkyduck_1 17.05.2013.

    Ma to je bio Branko kockica ! Drugovi Tataratira :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare