Obavijesti

News

Komentari 219

''Ja sam poslao dečke da lijepe plakate, još mi se noge tresu''

''Ja sam poslao dečke da lijepe plakate, još mi se noge tresu''
12

Trojica članova Mladeži HDZ-a u noći na četvrtak napadnuti su dok su u Konšćici lijepili plakate stranke. Predsjednik GO HDZ-a Tomislav Masten je u strahu

VIDEO

Mirno i u tišini lijepili smo plakate ne izazivajući nikoga. Bez upozorenja zasuti smo rafalnom paljbom, rekao je Martin Komes. On je jedan od trojice mladića u dobi od 24 do 25 godina, koji su članovi Mladeži HDZ-a, a u noći na četvrtak, nešto iza ponoći za dlaku su izbjegli metke 69-godišnjaka iz Konšćice kod Samobora. Iako je osumnjičeni policiji rekao da je pucao jer je mislio da su dečki kriminalci te tvrdi da to nema veze s politikom, predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Samobor Tomislav Masten smatra da je ovaj događaj posljedica naelektrizirane političke situacije u gradu.

- Još mi se tresu noge od događaja. Ja sam poslao te dečke da idu lijepiti plakate. Ne znam što bih rekao njihovim obiteljima i suprugama da je metak drugdje završio - kazao je.

Naime, Komes je oženjen i ima dijete staro tek četiri mjeseca. Masten je kazao i da ovo nije izolirani slučaj u Samoboru, u kojem se zaposlenicima u gradskim tvrtkama prijeti da će ostati bez posla ako će na predstojećim izborima glasati za HDZ. Pozvao je političke suparnike da se u izbornoj borbi služe političkim metodama da se ovakve stari više ne ponove. Masten je kazao i da ne može prihvatiti činjenicu da netko ljude, koji se šeću i mirno lijepe plakate, smatra lopovima pa zbog toga događaj ipak povezuje s politikom odnosno posljedicom naelektrizirane situacije u Samoboru. Potpredsjednik HDZ-a Dražen Bošnjaković najoštrije je osudio pucnjavu na članove Mladeži.

- Ovo su ipak izbori, oni nisu vrijedni da bilo tko strada. Može netko voljeti ili ne voljeti HDZ, ali nezadovoljstvo se iskazuje na izborima - kazao je.

Pozvao je sve da izbori prođu u demokratskom i tolerantnom ozračju, a od državnih tijela zatražio je da počinitelj sukladno zakonu bude procesuiran i kažnjen.

Član Predsjedništva Mladeži HDZ-a Tvrtko Lovrić ovaj napad nazvao je oblikom liberalnog fašizma te ohrabrio sve mlade da nastave zastupati svoje stavove.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 219
VIDEO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...
FELJTON: ČERNOBIL, 3. DIO

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...

Hrabro su ušli ispod reaktora i ispustili vodu, ali i tamo su prošli pravu dramu jer su ostali bez svjetla. Iako su znali da riskiraju bolnu smrt od radijacije, otišli su i spasili svijet od još veće katastrofe...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.