To je to što me zanima!

'Ja sam za ostanak u EU, ali možemo održati referendum'

Češki predsjednik Miloš Zeman pozvao je na održavanje referenduma o češkom članstvu u Europskoj uniji i NATO savezu nakon što je Velika Britanija odlučila izaći iz EU-a
Vidi originalni članak

Češki predsjednik Miloš Zeman pozvao je na održavanje referenduma o češkom članstvu u Europskoj uniji i NATO savezu nakon što je Velika Britanija odlučila izaći iz EU-a. 

Zeman, koji podržava ostanak Češke u obje organizacije, nema ovlasti raspisati referendum za kojeg je potreban ustavni amandman. 

No Zeman je utjecajan političar u državi u kojoj je mnogo birača skeptično oko Europske unije, u koju je Češka ušla 2004. godine.  

"Ne slažem se s onima koji su za izlazak iz EU-a", citirao je češki radio izjavu Zemana sa susreta s građanima u istočnom češkom gradu Velke Mezirici u četvrtak.

"No učinit ću sve da imaju referendum i da se izraze. Isto se odnosi i na izlazak iz NATO saveza", zaključio je Zeman.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • zemuncevic 02.07.2016.

    Ova bivsa komunjara voli samo Dolare i konjak kojih mu u izobilju daruje Lukoil!!!! Ne zeli rublje i votku vec samo Dolare i konjak!!!!

  • MirianaJuras 01.07.2016.

    Ovaj covjek je jedan od rijetkih pametnih politicara u EU falimentarnoj zabokrecini. I jedan od rijetkih sto vodi brigu o svome narodu i nije izdajnicki nastrojen. Puno puta su njega mediji sotonizirali, posto nije poslusnik bankstera i masoncina i Novog Svjetskog Poredka. A zagrmio je na EU komesare da njemu nece nitko zapovjedati s kim ce on poslovati, i s Rusijom i sa citavim svijetom. Pametan covjek. Jucer su i Italijani bili na ulicama protiv zlocinacke politike EU komesara i sankcija Rusiji. Na masovnom prosvjedu, ni jedni mediji nisu objavili. Oni gube puste miliarde radi sankcija Rusiji, gradjani su ludacki nabrijani na EU prcijetinu, oni ce biti iduci sto se izici iz Europske unije, sada docim promijene Ustav, vele da se spremaju na refrendum i oni. Ma svi prijete refrendumom po Europi, sve bogate zemlje, samo Balkanci mastaju o EU, naravno oni su jadni siromasi i ne znaju sta ce sobom i gdje da se okrenu i kojem Svecu da pomolu, ako im ovi ne bace mrvice sto su im ostale ispod stola. :)))

  • bilicvitak88 01.07.2016.

    Hehe ka sta san reka, umjetna tvorevino adio :)Kad u nas žz dođe na vlast izlazimo iz Nato i EU!

Komentiraj...
Vidi sve komentare