To je to što me zanima!

Jadranka Kosor: Nisam samo ja izbacila Sanadera iz stranke

Suđenje bilo kojem članu stranke ne doprinosi rejtingu, a činjenica da se sudi stranci doslovno nas je dotukla na izborima, komentirala je Kosor neuspjeh HDZ-a
Vidi originalni članak

Nikada nikoga nisam izbacila iz stranke. Ako aludirate na odluku da se Ivo Sanader isključi iz stranke, donijelo ju je Predsjedništvo HDZ-a, doduše, na moj prijedlog, kazala je Jadranka Kosor gostujući u emisiji Bujica na Net TV-u.

Iako je nekoliko puta ponovila da ne želi komentirati nastup bivšeg premijera Ive Sanadera kod Stankovića, rekla je kako je on, kao i svi drugi dužnosnici podložan sudu povijesti.

- Zašto je Vlada koju je on vodio usred krize sebi povećala plaće, zašto je Ina dugovala dvije milijarde kuna, zašto se nisu rješavala pitanja brodogradilišta? - pitala se Kosor, vjerojatno zaboravivši da je i ona bila dijelom te iste Vlade. Odbacila je Sanaderove optužbe da je na sastanku s glavnim državnim odvjetnikom Mladenom Bajićem dogovarala njegov progon.

- Na tom sastanku bili smo Bajić, Karamarko i ja i govorili smo o zatvaranju poglavlja pravosuđa u pregovorima s EU. Ja sam samo kao premijerka dala potporu glavnom državnom odvjetniku da procesuira sve, odnosno da u korupciji nema nedodirljivih - objasnila je. Nije željela razgovarati o odnosima u HDZ-u, ni o svom trenutnom statusu u stranci. HDZ-u je poželjela puno uspjeha na lokalnim izborima, a spremna je i pomoći kolegama, ako je to budu tražili. Komentirala je i izborni neuspjeh stranke na parlamentarnim izborima.

- Suđenje bilo kojem članu stranke ne doprinosi rejtingu, a činjenica da se sudi stranci doslovno nas je dotukla na izborima. Mislim da nije propast svijeta kad tako velika i jaka stranka poput HDZ-a prijeđe u oporbu te da je uvijek čast raditi za interes naroda - kazala je Kosor.

Idi na 24sata

Komentari 42

  • put zla 03.10.2012.

    Neka Viša Silo molim te ali stvarno molim te pozatvaraj te zlotvore lopovske što se zaj.... i upravljaju našim životima, u ovoj silnoj demokraciji ja još uvijek nevidim kako preživjeti.. da ja počnem krasti kao oni ,ćisto za preživit , ali neću si nikad dozvoliti spustiti se na njihov nivo i postat ono što netreba, premda niti jedan od njih neće u zatvor svirat klavir .

  • japanokinez 02.10.2012.

    Znači, državno odvjetništvo bez tvoje potpore ni danas dan prstom ne bi maklo??? Od kada to državno odvjetništvo ne radi samostalno??? Znaći, imali smo svo ovo vrijeme državno odvjetništvo na plaći bez da rade????

  • picuskin 02.10.2012.

    Ma naravno,ti si izbacila dr Ivu

Komentiraj...
Vidi sve komentare