Obavijesti

News

Komentari 42

Jadranka Kosor: Nisam samo ja izbacila Sanadera iz stranke

Jadranka Kosor: Nisam samo ja izbacila Sanadera iz stranke
1

Suđenje bilo kojem članu stranke ne doprinosi rejtingu, a činjenica da se sudi stranci doslovno nas je dotukla na izborima, komentirala je Kosor neuspjeh HDZ-a

VIDEO

Nikada nikoga nisam izbacila iz stranke. Ako aludirate na odluku da se Ivo Sanader isključi iz stranke, donijelo ju je Predsjedništvo HDZ-a, doduše, na moj prijedlog, kazala je Jadranka Kosor gostujući u emisiji Bujica na Net TV-u.

Iako je nekoliko puta ponovila da ne želi komentirati nastup bivšeg premijera Ive Sanadera kod Stankovića, rekla je kako je on, kao i svi drugi dužnosnici podložan sudu povijesti.

- Zašto je Vlada koju je on vodio usred krize sebi povećala plaće, zašto je Ina dugovala dvije milijarde kuna, zašto se nisu rješavala pitanja brodogradilišta? - pitala se Kosor, vjerojatno zaboravivši da je i ona bila dijelom te iste Vlade. Odbacila je Sanaderove optužbe da je na sastanku s glavnim državnim odvjetnikom Mladenom Bajićem dogovarala njegov progon.

- Na tom sastanku bili smo Bajić, Karamarko i ja i govorili smo o zatvaranju poglavlja pravosuđa u pregovorima s EU. Ja sam samo kao premijerka dala potporu glavnom državnom odvjetniku da procesuira sve, odnosno da u korupciji nema nedodirljivih - objasnila je. Nije željela razgovarati o odnosima u HDZ-u, ni o svom trenutnom statusu u stranci. HDZ-u je poželjela puno uspjeha na lokalnim izborima, a spremna je i pomoći kolegama, ako je to budu tražili. Komentirala je i izborni neuspjeh stranke na parlamentarnim izborima.

- Suđenje bilo kojem članu stranke ne doprinosi rejtingu, a činjenica da se sudi stranci doslovno nas je dotukla na izborima. Mislim da nije propast svijeta kad tako velika i jaka stranka poput HDZ-a prijeđe u oporbu te da je uvijek čast raditi za interes naroda - kazala je Kosor.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 42
VIDEO

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret
NOVA VLADA NA POMOLU

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret

Neslužbeno doznajemo da Domovinski pokret nije dobio Ministarstvo kulture, a da su resori podijeljeni sukladno dosadašnjim najavama.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva
IZBORI 2024.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva

Na sastanku pregovaračkih timova Hrvatske demokratske zajednice i Domovinskog pokreta postignuto je suglasje u vezi s formiranjem nove parlamentarne većine, kao i u vezi sa strukturom buduće Vlade
'To može samo ljubav': Kosor se oglasila nakon novih izjava Milorada Pupovca o Plenkoviću
SPOMINJE I 'ČUVARA SUHOG ZLATA'

'To može samo ljubav': Kosor se oglasila nakon novih izjava Milorada Pupovca o Plenkoviću

Podsjećamo, Pupovac je gostujući na N1 televiziji kazao kako Andrej Plenković nije imao drugog izbora, kako je Zoran Milanović krenuo normalno, a završio abnormalno...