To je to što me zanima!

Jadranka Prlića Vijeće u Haagu pustilo na privremenu slobodu

Prlić je zajedno s petoricom bivših čelnika samoproglašene Herceg-Bosne u pritvoru od 2004. godine. Terete ih za zločine u sklopu udruženog zločinačkog pothvata
Vidi originalni članak

Raspravno vijeće u Haagu odlučilo je na tri mjeseca pustiti bivšeg premijera Herceg-Bosne Jadranka Prlića, piše HRT. Već idućeg dana tužiteljstvo se žalilo na odluku. 

Datum njegovog izlaska iz pritvora ostao je tajan, a iz dokumenata se tek da iščitati kako će Prlić na privremenoj slobodi boraviti na području Zagreba. Prlić je zajedno s petoricom bivših čelnika samoproglašene Herceg-Bosne, Brunom Stojićem, Milivojem Petkovićem, Slobodanom Praljkom, Valentinom Ćorićem i Berislavom Pušićem, u pritvoru od 5. travnja 2004. godine. Terete ih za zločine u sklopu udruženog zločinačkog pothvata koji je predvodio Franjo Tuđman s ciljem etničkog čišćenja Herceg-Bosne koju bi pripojili ''velikoj Hrvatskoj''. 

Suđenje je počelo u travnju 2006., a u ožujku ove godine održane su završne riječi te se od tada čeka presuda. 

Tužiteljstvo za Prlića, Stojića, Praljka i Petkovića zatražili 40 godina zatvora, za Ćorića 35 a za Pušića 25 godina zatvora, dok su obrane zatražile njihovo oslobađanje.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • slavic 28.11.2011.

    pa i oni dobro izigrani od našeg Franceka napunio glavu Herceg bosnom stradali ljudi,civili jedni drugi a od svega toga ništa jer tri presjednika imali glavnu rječ!

  • Ban Forum 28.11.2011.

    http://www.youtube.com/watch?v=hCU2f9iJDL0 hmmmm... Samoproglašena... Zločinački pothvati... Pogledati video (od 1:40, pa u narednih pola minute čuje se kretena kojeg dio države slavi kao heroja, a ovaj ultimatumom najavljuje rat (i od od 3:58), ako Hrvati s muslimanima ne počnu degenečiti Srbe... Poslušati Pašalića od 7:50 kako govori da se muslimanima mora popustiti inače će planuti... http://www.youtube.com/watch?v=je7F9usxJek&feature=related Ovaj drugi video poslušati pozorno od 1:40... Upratiti razgovor i kulturu, pa skontati kako je to kuhalo... Onda poslušati zapovjednika ABiH od 3:10 kad baci nebulozu o žrtvama (uz dužno štovanje prema stvarnim), pa vrlo ozbiljno do 3:30 jer je tu (nakon one prijašnje najave) objavio rat HVO-u... Upratite ton kojim se razgovara... http://www.youtube.com/watch?v=sANfkUumwEM&feature=related Evo i trećeg dijela... ...A inače je ekipa imala i sreće... Evo kratke štorije o Vladi Šantiću, generalu HVO http://hr.wikipedia.org/wiki/Vlado_%C5%A0anti%C4%87 bio je na pregovorima s Dudakovićem 8. ožujka 1995. i od tad mu se gubi svaki trag... Pregovori s ovim mazlumima su uvijek malo štekali...

Komentiraj...
Vidi sve komentare