To je to što me zanima!

Jagode s iglama stigle su i na Novi Zeland: 'Prvo ih prerežite'

Trgovinski lanac Countdown objavio je da povlači marku australskih jagoda sa svojih polica nakon otkrića igala u trgovini u Aucklandu
Vidi originalni članak

Psihoza oko kontaminiranih australskih jagoda proširila se na Novi Zeland gdje je lanac supermarketa objavio u nedjelju da su šivaće igle pronađene u jednoj posudici s jagodama podrijetlom iz Australije. 

Trgovinski lanac Countdown objavio je da povlači marku australskih jagoda sa svojih polica nakon otkrića igala u trgovini u Aucklandu. 

Voće podrijetlom iz Zapadne Australije prodavano je prošlog tjedna u svim prodavaonicama tog lanca na Novom Zelandu, a zabilježen je samo jedan incident. 

STOTINE AUSTRALACA U ŠOKU Nisu samo jagode: Kupac našao iglu i u mangu, traže se krivci

"Shvaćamo vrlo ozbiljno sigurnost hrane", izjavio je glasnogovornik tvrtke u priopćenju. "Kupci mogu vratiti u dućan sve jagode marke Choice koje imaju kako bi bili mirni, a novac će im biti vraćen u cijelosti". 

Lanac je također savjetovao potrošačima da prerežu jagode ostalih australskih marki prije nego ih jedu. 

U Australiji je policija zabilježila stotinjak incidenata koji uključuju pribadače ili igle u voću, nakon prvih slučajeva u državi Queensland, na sjeveroistoku zemlje. 

"VOĆNI TERORIZAM" Dječak priznao: 'Stavljao sam igle u jagode, ali to je bila šala'

Woolworths Australia, tvrtka majka Countdowna, povukla je igle sa svojih polica zbog psihoze, a i iz "predostrožnosti". 

Vlada australskog premijera Scotta Morrisona uspjela je u četvrtak da parlament postroži zakon te je sabotaža hranom podložna kazni od 15 godina zatvora.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • DaveFromCave 23.09.2018.

    Ko zna sa čim ih pune

  • onedollar1 23.09.2018.

    Da nije vas medija nebi tako daleko stigle igle

  • sime x 23.09.2018.

    Je je kako da ne. Naravno da je to anti propaganda jakih lobija. Mi hrvati koji proizvodimo hranu za svaku vrstu hrane moramo imat sve po zakonu tako i detektore metala u hrani koja se provjerava tik pred isporuku to jest hrana zapakirana u final pakiranje pri izlazu iz objekta prolazi detektor. Ima nacina za osigurati sigirnost hrane. Ne piz..te puno nego ulozite pare, to ljudi jedu i ne zaj... se s tim.

Komentiraj...
Vidi sve komentare