To je to što me zanima!

Jahta koja je potonula u blizini Lošinja imala četiri tone nafte! Spriječili su golemu katastrofu

Oko potonule talijanske jahte postavljeno je preko 320 metara samoupijajuće brane, a brodu Županijske lučke uprave Mali Lošinj pomogao je i vlasnik brodice iz Malog Lošinja Petar Stupar
Vidi originalni članak

Županijska lučka uprava Mali Lošinj brzom intervencijom na mjestu potonuća motorne jahte do kojeg je došlo u srijedu ispred luke Unije, spriječila je nekontrolirano istjecanje nafte i ekološko zagađenja mora šireg razmjera. 

KRAJ LOŠINJA Gliser potonuo kod Osora dok je vlasnik bio na kavi i prošao neokrznut: 'To je podmornica!'

Oko potonule jahte postavljeno je preko 320 metara samoupijajuće brane, a uz brod ŽLU u asistenciji je pomogao i vlasnik brodice iz Malog Lošinja Petar Stupar. 

Prema riječima ravnatelja ŽLU Filipa Balije, od djelatnika u luci Unije dobili su dojavu da tone dvadesetmetarska jahta talijanske zastave u neposrednoj blizini luke, te su se odmah uputili na mjesto havarije kako bi postavili zaštitne plutajuće brane. 

Na brodu bilo 4 tone nafte

Tročlana posada, inače talijanski državljani, napustila je plovilo u kojem se nalazi četiri tone nafte.

O havariji je odmah bila obaviještena i Lučka kapetanija Rijeka čiji je brod kao i brod Dezinsekcije danas stigao na mjesto potonuća. 

Idi na 24sata

Komentari 66

  • unas u hrvackoj 11.08.2022.

    40 tona nafte 🤣 ....a brod ima jedva 15 hahahaha

  • dirtk 11.08.2022.

    Jedan portal piše 4 tone, drugi 40, a sada 400 t!!! To je naše novinarstvo i neuki, nepismeni novinari...danas stvarno svatko može biti novinar,,užas od medija

  • 11.08.2022.

    Opet neznate brojati......... Sramotno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare