To je to što me zanima!

Jake policijske snage 'češljaju' sela u BiH gdje žive vehabije

U ponedjeljak su pretresli maglajsko selo Ošve, u kojem je vehabijska zajednica čiji je vođa Izet Hadžić. Tamo su kupovali kuće od bivših stanovnika koji se nisu vratili
Vidi originalni članak

Policija u BiH nastavila je akciju provjere različitih zajednica koje okupljaju pripadnike radikalnog islamskog vehabijskog pokreta. Tako su u ponedjeljak pretresli maglajsko selo Ošve, u kojem se nalazi vehabijska zajednica čiji je vođa Izet Hadžić. 

Hadžić je zamjenik Nusreta Imamovića iz Gornje Maoče. Mijenjao je Imamovića nakon što je ovaj uhićen u policijskoj akciji Svjetlost u veljači prošle godine, piše Sarajevo-x. U Ošvama vehabijska zajednica okuplja 50-tak članova. Tamo su kupovali kuće od bivših stanovnika koji se nisu željeli vratiti na svoja ognjišta.

Iz Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) nisu željeli potvrditi informaciju da pretražuju Ošve. Rekli su samo kako uzimaju izjave od osoba koje se mogu dovesti u vezu sa terorizmom i koje o tome eventualno mogu nešto znati.

Idi na 24sata

Komentari 38

  • Sallahudin 01.11.2011.

    Lako se može terorizam preliti i na Hrvatsku,ako se ne bude pazilo.Ja nisam protiv vehabija,neka ljudi žive ako ne prave probleme,meni ne smetaju,osim tih pojedinaca koji mogu napraviti dosta sranja.Hrvati,čuvajte glave,lako se može desiti da se i kod vas zapuca na nekakvu ambasadu.

  • pokojni predsjednik 01.11.2011.

    samo im treba jacu postavit za vođu pobit će se između sebe za 6 meseci

  • VonUnaussprechlichen 01.11.2011.

    http://www.youtube.com/watch?v=kIKCgRlwQUA

Komentiraj...
Vidi sve komentare